Verminder straling in je huis. 5 tips

Straling
Bron: Computermonger (Flickr.com)

Steeds meer mensen hebben een wireless verbinding thuis. En ook op kantoren wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van deze mogelijkheid om online te gaan. Maar wetenschappers maken zich ongerust over de effecten van elektromagnetische straling van draadloos internet (wifi) en mobiele telefonie op mens en natuur. Wetenschappelijk onderzoek van de afdeling plantcelbiologie van de Universiteit van Wageningen en de gemeente Alphen aan den Rijn, lijkt er op te wijzen dat bomen en gewassen ziek worden als ze aan wifi worden blootgesteld.

Door het niveau van de huidige communicatie staan we voortdurend bloot aan allerlei straling. Sommige mensen noemen dit wel “elektrosmog“. Voorlopig zal dit niet veranderen. Zelfs als je zelf geen wifi hebt, sta je bloot aan deze elektrosmog. Hoewel er op dit moment nog geen wetenschappelijk bewijs is dat het schadelijk is, kun jij al een aantal stappen ondernemen om de hoeveelheid straling in jouw huis te beperken.

Tijdschakelaar

Zet je router op een automatische tijdschakelaar, zodat hij ‘s nachts uitschakelt en jij niet blootgesteld wordt aan je eigen netwerk.

Locatie router

Zet de router niet onder je bureau, maar op een plek waar niet gewerkt wordt.

Kabel

Natuurlijk is er het gemak van WiFi, maar vraag jezelf af of je het thuis echt nodig hebt. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van een kabel. Dit is veiliger, sneller en kost minder energie.

Aluminiumfolie

Aluminiumfolie houdt straling tegen, dus wikkel de antenne van je router ermee in.

Denk aan de buren

Hebben de buren hun router in de slaapkamer? Vraag hen dan ook om bovenstaande maatregelen te nemen. Een andere mogelijkheid is om de muur op die plek te bekleden met aluminiumfolie.

Bron: hetkanwel.nl, gewoonlekkergroen.nl

[adrotate banner=34]

Lees ook:
Pandapoep verlaagt benzineprijzen
Spuitbus brengt zonnecellen overal
Greenpeace blokkeert bouwplaats Essent

8 gedachten over “Verminder straling in je huis. 5 tips”

 1. woon in een inleun woning in een verzorgings huis ,,daar hebben ze een jaar geleden wifi geplaatst ,,vind het idioot ,,,de laatste tijd steeds niet lekker ,de gangen en zitten vol met die dingen ,dus ook straling in mijn kamer ,wat kan ik er aan doen,
  vind het ook raar dat er in bussen enzo zit ,,waarvoor in vredes naam ,,,
  en we hebben niets inte brengen ,groet mevr vd molen 83 jaar m

  1. Zie hier een samenvatting van het eerste Internationale Wetenschappelijke symposium over "Het effect van elektromagnetische straling op bomen":
   http://youtu.be/LIXwsAFvFDQ

   …De onafhankelijke Wetenschappers/Experts zijn er duidelijk over: De gepulste elektromagnetische straling van Mobiele telefoons en WiFi e.d. is Zeer schadelijk voor Bomen, Gewassen en Dieren!

 2. Goed dat HetkanWel iets probeert te bedenken tegen de schadelijke gepulste elektromagnetische straling van draadloos internet (WiFi) en mobiele telefonie e.d….

  (Bij gepulste elektromagnetische straling wordt er een niet constant signaal verzonden op verschillende soorten frequenties. Dit soort gepulste elektro-magnetische straling komt in de natuur niet voor en het is al vele malen wetenschappelijk aangetoond dat gepulste straling schadelijk is voor Mens, Dier en de Natuur: http://www.inspirerendleven.nl/blog/wifi-en-gsm-s… )

  Digitale vormen van straling zijn meestal gepulst, zoals bij: GSM, DECT, Babyfoon, CT2, UMTS, WiFi/WLAN, HSDPA/HSUPA USB-Dongel, Bluetooth, GPRS/EDGE, WiMAX, C2000, P2000 en Radar.

  De enige manier om jezelf, je (ongeboren) kinderen, je omgeving, (huis)dieren en de natuur niet onnodig bloot te stellen aan die bewezen schadelijke gepulste elektromagnetische straling…Is door gewoon met een kabel te internetten i.p.v. draadloos en te bellen met een vaste telefoon i.p.v van een mobiele telefoon (GSM en Dect e.d.).
  Want ook al gebruik je je mobiele telefoon of router niet… Dan nog wordt er continue een gepulst signaal uitgezonden door je mobiele telefoon/Dect-huistelefoon en WiFi. Je kunt dit signaal alleen stoppen door de stekker van het apparaat (Wifi-router en Dect-telefoon) uit het stopcontact te trekken en de batterij uit je mobieltje te halen…

 3. Tja, hoe ver kun je gaan, als je bang bent voor radio golven kun je beter niet in een druk bevolkt land als Nederland gaan wonen, het uitschakelen van je eigen WiFi netwerk heeft geen enkel invloed op de totale EM straling in je leefomgeving.

  1. Bang zijn heeft er niets mee te maken. Als je pech hebt kun je goed van dit soort gepulste velden last hebben. Maar ook van normale 24-per-dag-stralende DECT telefoons.
   Helaas hebben veel mensen hinder van deze 2 bronnen (en meer). Op diverse scholen in het buitenland is het al verboden. Zie eens http://www.magdahavas.com en stichtingehs.nl
   Alle beetjes helpen.

Reacties zijn gesloten.