Verras vrienden en familie met deze alternatieve geschenken

Geschenk Hkw
Bron: Top10Things (Flickr.com)

December is een tijd van geven, maar wil je dit keer iets geven wat de ontvanger nooit zal vergeten? Of help je graag een ander met jouw geschenk? Probeer deze alternatieven eens.
De natuur
Geef de natuur met een jaarkaart voor een natuur- of dierenpark. Bijvoorbeeld de zogenaamde Beschermerkaart van De Hoge Veluwe. Deze kaart geeft het hele jaar onbeperkt toegang tot het prachtige stuk natuur. Daarnaast help je de stichting van het nationale park ook een handje.
Een dier
Een echte dierenvriend geef je natuurlijk zijn of haar eigen orang-oetan of vleermuis. Via het WNF kun je een orang-oetan adopteren. Je krijgt dan een geschenkbox met knuffel en informatie over het dier. Dankzij de adoptie ondersteun je anti-stroperij en houtkapactiviteiten en werk je aan bosvriendelijke inkomstenbronnen met lokale bevolking en ondernemers. Je kunt natuurlijk ook lokaal een dier adopteren, zoals een geit of kip bij de kinderboerderij.
Een vakantie
Verras iemand door een vakantie te plannen. En dan niet een zonvakantie, maar één die verder gaat dan een cocktail op het strand. Er zijn diverse vrijwilligervakanties te vinden die jou de kans bieden iets terug te doen voor lokale gemeenschappen, het herstellen en beschermen van lokale ecosystemen of op andere wijze te helpen. En daarnaast geniet je ook van je welverdiende vakantie. Er zijn vele mogelijkheden in binnen- en buitenland.
Verse groente
Wat is er gezonder dan wekelijks zelfgeteelde groenten? Geef een ander wekelijks verse groente, door middel van bijvoorbeeld de Buurtboerbox. Wekelijks wordt er verse groente en fruit van het seizoen thuisbezorgd. Daarnaast ondersteun je een lokale boerderij en weet je zeker dat het eten biologisch en verantwoord is.
Een appelboom
Een boom op een balkon op drie hoog achter is vaak niet zo’n goed idee. Toch kun je met een gerust hart een tuinliefhebber een boom geven. Adopteer bijvoorbeeld uit zijn naam een appelboom. Er wordt een naambordje bij de boom gehangen, je krijgt een certificaat én een uitnodiging om met vrienden en familie de boom te komen leegplukken in de oogsttijd. Een boom adopteren kan bij boomgaarden door heel Nederland.
Een uitje
Het is altijd leuk om een dagje weg te krijgen. Maar geef eens een dagje weg in eigen omgeving. Er zijn vast vele musea, winkels en restaurant die de ontvanger nog niet ontdekt heeft. Ook lokaal logeren is een geweldige manier om kleine bedrijven te ondersteunen. Zoek bij buurthuizen en de bibliotheek voor een grappige workshop of rondleiding. Je geeft gegarandeerd een leuke dag!
Bron:Daily Green
Lees ook
Gezond leven, zonder sportschool
Vind de waterfles die bij jou past
Een zonnepaneel op jouw dak?