Verrassende voordelen van regelmatig vrijen

Verrassende Voordelen
Bron: Phillipe Leroyer (Flickr.com)

Uit recent onderzoek van het Britse tijdschrift ‘Good Housekeeping’ blijkt dat stress en vermoeidheid, veroorzaakt door de recessie, een domper op ons liefdesleven zet. Andere redenen hiervoor zijn werk, kinderopvang en financiële problemen. Maar regelmatig vrijen is heel gezond. Het maakt ons gelukkiger en meer ontspannen. Dus zorg dat je ook in moeilijke tijden het samen spannend houdt in bed. Dit zijn zes opmerkelijke voordelen van een goed seksleven:
Bescherming tegen infecties en ziekten
Uit onderzoek van Wilkes University blijkt dat we tijdens het vrijen het antilichaam immunoglobuline A aanmaken, dat ons beschermt tegen infecties en ziekten.
Minder kans op prostaatkanker
Uit onderzoek, gepubliceerd in de Britisch Journal of Urology, blijkt dat bij mannen die vijf keer per week ejaculeren, het risico op prostaatkanker vermindert.
Calorie-verbranding
Regelmatig vrijen helpt ons afvallen. Dertig minuten tussen de lakens, staat garant voor een verbranding van 85 calorieën. Wanneer je drie keer per week seks hebt, verbrandt je zo’n 5 pond per jaar.
Minder pijn
Tijdens de seks komt het hormoon oxytocine vrij. Dit hormoon werkt als natuurlijke pijnstiller en helpt het lichaam te ontspannen. Ontstekingspijn, hoofdpijn of menstruele krampen verdwijnen na de seks en worden zelfs met regelmatige actie geleidelijk minder.
Natuurlijke antidepressiva
Vrijen op regelmatige basis helpt het lichaam beter slapen en verlicht spanning. Daarnaast maken de hersens serotonine aan. Deze chemische stof geeft het lichaam een boost en wordt ook vaak gebruikt in antidepressiva.
Gezonde botten en spieren
Tijdens het vrijen maken we ‘happy hormonen’ aan, chemische stoffen die testosteron bevatten. Dus hoe vaker je vrijt, hoe meer je hormoonspiegels toenemen. Deze hormonen helpen de botten en spieren gezond te houden en houdt de huid jong.
Bron: Huffington Post
Lees ook:
Hamburgers kosten jou jaren van je leven
De Pers vestigt hoop op crowdfunding
Schijf van vijf achterhaald

3 gedachten over “Verrassende voordelen van regelmatig vrijen”

Reacties zijn gesloten.