Amsterdam plant eerste verticale bos op flats

Groene Stad. Foto: Urbancityforrest
Groene Stad. Foto: Urbanstreetforrest

Op boomfeestdag, 12 maart a.s., willen groene enthousiastelingen een verticaal bos planten op de Postjesflat in Amsterdam-West.

Urbanstreetforrest is een organisatie die van steden groene paradijzen wil maken. Daarom zetten ze zich in om zogenaamde verticale bossen aan te leggen. Bij een verticaal bos moet je denken aan het begroeien van de zijkant van een flatgebouw, of het plaatsen van bomen op flats en balkons. Als iedereen 1 boom op het balkon zet, ziet zo’n lelijke jaren ’70 flat er opeens een stuk vriendelijker uit.

Verticale bossen zijn wereldwijd in de aandacht. In Milaan werd vorig jaar de Bosco Verticale opgeleverd, twee torenflats waar in totaal 10.000 m2 beplanting is aangebracht, waaronder bomen.

Het Amsterdamse initiatief is nog wat bescheidener. Bij de eerste editie zullen er 166 bomen geplant worden.

Vind je het een sympathiek project? Hier kun je het steunen.

Bron: Urbanstreetforrest

Lees ook
Kaart: Volg de ontbossing terwijl het gebeurt
[adrotate group=”2″]
Stijlvol huis op palen met minimale voetafdruk

4 gedachten over “Amsterdam plant eerste verticale bos op flats”

  1. Leuk maar flatwijken zijn al vaak groen, daarom vind ik ze juist zo mooi. Ik zie liever dat ze wat doen aan al die lelijke tegeltuinen die zo in de mode zijn. Woonwijken van voor de oorlog met alleen maar geparkeerd blik in de straten, ook zoiets lelijks. Dat mag van mij meer groener gemaakt worden.

Reacties zijn gesloten.