Verticale bossen vergroenen de stad

In 2050 zal 90% van alle Europeanen in een stad leven. Als wij daar aan denken komt er al snel een grauw plaatje in ons op, vol drukte en vieze uitlaatgassen. De Italiaanse architect Stefano Boeri ziet gelukkig iets anders. Hij ziet de mogelijkheid om frisse steden te creëren waar volop planten, bomen en struiken bloeien en mensen gezonde lucht inademen. In 2014 voltooide hij zijn eerste verticale bos in Milaan. Inmiddels verovert hij de hele wereld met zijn groene ontwerpen. We zetten de mooiste verticale bossen voor je op een rijtje.
Lees verder over verticale bossen bij Voor De Wereld Van Morgen.
De afbeelding boven dit stuk is van het verticale bos dat in Utrecht komt te staan: Wonderwoods. De afbeelding is eigendom van G&S Vastgoed KondorWessels Projecten / A2Studio.

Over de schrijver

8 gedachten over “Verticale bossen vergroenen de stad”

 1. Pingback: Hoe duurzaam ben je met een kunsttuin?

 2. Zou mooi zijn. Met kruidige vegetatie, heesters/struiken en klimgroen zie ik dit wel lukken. Maar die fraaie impressies met grote bomen worden geen realiteit in Nederland, behalve misschien op brede gemeenschappelijke terrassen. In ons winderige klimaat en zeker op grotere hoogten vangen bomen te veel wind, slaan hun taken tegen ramen, en hebben ze te brede wortelstelsels nodig.

 3. Hoewel ik het idee zeer goed vind, zet ik vraagtekens bij de uitvoering.
  De wortels van de boom hebben dezelfde reikwijdte als de kruin van de boom.
  Dat zie ik niet terug in de balkons van deze gebouwen, waarschijnlijk zullen de wortels “uitbreken” door het beton.

 4. Over Bomen die de hemel in groeien.
  Zoals altijd is het op de artist impression prachtig. Ik zie als vastgoedprofessional al 20 jaar dit soort plaatjes, maar gek genoeg (….) nooit gebouwd.
  Niet dat het niet weer geprobeerd moet worden, waak voor cynisme, maar waak ook voor naief imponeer-voedingsbodems. Vaak blijken het in de uitvoering de – heh helaas toch niet haalbare – spiegels en kralen te zijn om projecten binnen te halen en dan te zien of het lukt.
  Die truuk zien we veel vaker dan dat het gerealiseerd wordt.
  Tuurlijk hier niet! Dit keer wel!!!
  Als Utrecht slim is heeft ze dit in contracten laten vastleggen. Want beloven is veel makkelijker dan doen. Maar als je dat belooft aan een gemeente als Utrecht (wij hebben dat wel eens gedaan in een bieding), dan val je er onder uit omdat je een te lage grondprijs biedt.
  Want zo is de wereld ook. Maar met onze Knarrenhof-enthousiasme blijven we volhouden, want soms krijg je wel de kans. Want HET KAN WEL!

Reacties zijn gesloten.