Verticale tuin van plastic flessen fleurt huis op, voor (bijna) nop

Foto: Rosenbaum

Het huis van moeder Rodrigues en haar twee dochters werd omgebouwd met hulp van het tv-programma “Home Sweet Home” en ontwerpbureau Rosenbaum. Deze Braziliaanse designers transformeerden al meer dan vijftig huizen in Brazilië met gebruik van goedkope en eenvoudige oplossingen, zoals een verticale tuin gemaakt van rondslingerende plastic flessen.
De mooie zelfgemaakte verticale tuin maakt de toegang van het huis groen en lekker geurend. Koriander, basilicum, peterselie, bieslook en sla groeien in bosjes langs het wandelpad. Om het te bouwen verzamelden de mensen van Rosenbaum honderden plastic flessen. De bovenkant van de flessen werd opengemaakt, en vervolgens gevuld met modder en zaadjes. Met draadjes die door fles gespannen werden de flessen aan de muur bevestigd.
Rosenbaum maakte ook een handleiding zodat iedereen met enigszins groene vingers en niet al te linkse handen een verticale tuin kan maken.
Bron: Inhabitat
Lees ook
Goede ideeën voor je (balkon)tuin
70 dagen mooie mode: webshop watMooi opent popup store in Hilversum. Ontdek hoe mooi duurzame mode is.
5 manieren om je kinderen van groente te leren houden

Over de schrijver

3 reacties op “Verticale tuin van plastic flessen fleurt huis op, voor (bijna) nop”

  1. Superleuk!
    Maareh… waar vind ik die handleiding?
    'Rosenbaum maakte ook een handleiding zodat iedereen met enigszins groene vingers en niet al te linkse handen een verticale tuin kan maken.'
    Groetjes!

Reacties zijn uitgeschakeld.