Verwelkom de lente en raap woensdag 1 stuk zwerfvuil op

Foto: epsos.de, Flickr

Mensen laten een plastic flesje of zakje vallen en denken “ach het is er maar één”. Deze gedachte heeft ertoe geleid dat er tientallen miljarden kilo’s aan plastic in de oceaan drijven. Peter Smith van Stichting Klean wil daar een eenvoudige, maar potentieel krachtige actie tegenover stellen: verwelkom de lente door één stuk zwerfafval op te ruimen. Als woensdag 20 maart a.s. zoveel mogelijk mensen meedoen, wordt de massa mensen die één stuk zwerfafval opruimen groter dan de mensen die ‘maar één’ stuk zwerfvuil laten vallen.
Iedereen kan in zijn eigen buurt een stuk zwerfvuil opruimen, maar om te laten zien dat er veel mensen meedoen, kun je je hier opgeven: https://www.facebook.com/events/149486378545672/
Lees ook
Ecover ontwerpt verpakking gemaakt van plastic afval uit zee
Student uit Delft bedenkt haalbare oplossing tegen plastic soep
Echte groene stroom uit eigen land: zo regel je het gemakkelijk

Over de schrijver

18 reacties op “Verwelkom de lente en raap woensdag 1 stuk zwerfvuil op”

  1. Daarin kan ik me niet vinden als ik zo de bliklawine in de straat bekijk. Sinds gisteren is er weer één bij gekomen. Plus twee strontmachines.

 1. Goeie aktie! Ik neem tegenwoordig altijd een vuilniszak mee als ik hier mijn vaste wandeling van een klein uurtje door het bosje en de uiterwaarden maak, kom steevast met een volle zak terug… Paar dagen later zomaar weer een zak vol. Zal morgen ook een rondje maken!

 2. ik wil morgen mee doen maar ik kan me niet opgeven ,geen resultaten zegd ie .
  groetjes ,ga lekker plastic opruimen .iedereen een fijne dag morgen ,
  Wil

 3. Wat een idiote opmerking, AOD.
  Stel iemand heeft op een nacht een emmer verf tegen je huis gesmeten.
  Zeg je dan ook: dat ga ik niet schoonmaken, hoor. Ik ga toch niet de zooi van een labbekak opruimen?
  Natuurlijk niet! Je baalt van de labbekak, maar maakt toch je huis schoon.
  Omdat het je huis is. Omdat je er woont.

Reacties zijn uitgeschakeld.