Verwenmoment: recept voor scrub met cacao en kaneel

Eind 2010 besloot Claudia dat het roer om moest. Ze stapte zoveel mogelijk over op natuurlijke cosmetica en diervriendelijke producten. Zij schrijft over haar zoektocht naar duurzame oplossingen met onder meer productreviews, artikelen over lifestyle en gezondheid en ander duurzaam nieuws.
Mijn huid kon wel even een goede scrubbeurt gebruiken. Aangezien ik gek ben op chocolade en cacao bomvol zit met antioxidanten leek me een scrub met cacao een prima idee. Ik voegde later nog kaneel toe om er een verwarmend winters accent aan te geven.
Wat heb je nodig voor deze scrub?

  • een halve cup amandelolie (of elke andere olie naar keuze)
  • drie eetlepels cacao
  • eetlepel (of meer) kaneel
  • etherische olie van vanille (ongeveer twintig druppels)
  • een cup en een kwart suiker (naar keuze. Ik had net niet genoeg rietsuiker meer in huis, dus heb ik het aangevuld met witte)

Recept Scrub Met Cacao En Kaneel. Foto: Claudia Pietryga.
Recept Scrub Met Cacao En Kaneel. Foto: Claudia Pietryga.

 
Meng eerste de droge onderdelen met elkaar, voeg de suiker, olie en vanilleolie toe. Meng alles door elkaar totdat je een lekker ‘papje’ krijgt. Je kunt de scrub met cacao even als een kort masker laten intrekken wanneer je je gezicht ermee scrubt. Door de olie zal je huid lekker gevoed voelen na gebruik, zeker fijn in de winter wanneer je huid meestal wat droger aanvoelt.
Recept Scrub Met Cacao En Kaneel. Foto: Claudia Pietryga.
Het Eindresultaat. Foto: Claudia Pietryga.

 
 

Over de schrijver