Time-lapse video toont bizarre én fraaie bewegingen van koraal

Het langzame leven van koraal versneld.
Het langzame leven van koraal versneld.

Koraalriffen gaan overal op aarde hard achteruit. Door klimaatverandering en de vervuiling van de oceaan(plastic soep) lopen koraalriffen wereldwijd gevaar om volledig af te sterven. Om meer aandacht te vragen voor het probleem creëerde PhD student Daniel Stoupin van de Universiteit van Queensland een time Lapse video met 150.000 foto’s van Koraal en sponsen.

Op hoge snelheid getoond zijn koraal en sponsen zeer bizar, en zelfs een beetje griezelig. De bewegingen en uitstekende tentakels zijn om zand en ander afval van zich af te schudden. Maar ze doen meer denken aan de bewegingen van een buitenaards wezen. In een normaal tijdsbestek duurt het echter weken voordat een het koraal zichtbaar veranderd is.

Daniel Stoupin wilde met dit project koraal spectaculairder maken, en daarmee meer bewustzijn creëren bij mensen. “Het is moeilijk om het langzame leven van het koraalrif te begrijpen en interpreteren. Door een lange lijn van connecties kan het afsterven van het koraal rampzalige gevolgen hebben voor ons als mensen. Wij zijn uiteindelijk net zo gevoelig voor onze omgeving als de kleurrijke wezens in mijn video.”

Bron: Grist, Threehugger

Lees ook:
Bedreigde koraalriffen zijn toch niet reddeloos verloren
[adrotate group=”2″]
Top 5 schokkende feiten over de oceaan

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020