Video: dit gebeurt er als een man 50 keer zijn portemonnee laat vallen

Dit sociale experiment laat zien dat mensen toch meestal eerlijk zijn. Het experiment wordt de “Honesty Experiment” genoemd, ofwel de eerlijkheidstest. De test werd gefilmd in Polen.

Een man laat zijn portemonnee vallen midden op de straat. Alleen niet een keer, maar 50 keer. Wat denk je, hoe vaak wordt de portemonnee teruggebracht?

Een tijdje geleden werd er een vergelijkbaar experiment gedaan in Noorwegen. Een jongetje die midden in de winter zonder jas bij een bushalte zit, wordt door omstanders snel geholpen met hun eigen jas. Bekijk de hartverwarmende video hier.

Bron: Huffingtonpost

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Dit gebeurt er als iedereen 1 stuk zwerfvuil opraapt (video)Kijktip: koeien gaan dansend voor het eerst de wei in

Over de schrijver

2 reacties op “Video: dit gebeurt er als een man 50 keer zijn portemonnee laat vallen”

  1. Leuk experiment ! Ik vraag me echter wel af hoe dit experiment zou gaan als er slechts 2 personen op straat lopen: De persoon die zijn portemonnaie verliest en de ander die het waarneemt … Als er zoveel getuigen zijn in een drukke winkelstraat is er veel meer sociale druk om "juist" te handelen. Of er zijn zoveel getuigen dat het er niet toe doet. zoals ravv schreef, hartje Amsterdam zou een goede plek zijn voor dit experiment, midden in een grote mensen massa !

  2. Genoeg eerlijke mensen en goede mensen in Noorwegen dus.
    Vraag me af hoe dat gaat hier in NL en of je überhaupt in de plus eindigt in hartje amsterdam

Reacties zijn uitgeschakeld.