Video over milieuvriendelijke kartonnen doos gaat viraal

Kartonnen Doos. Foto: Still Uit Youtube Video
Virale Kartonnen Dozen. Foto: Still Uit Youtube Video

Twee studenten ontwerpen een slimmere en milieuvriendelijkere versie van de traditionele kartonnen doos. Hun video gaat viraal.
Elk jaar worden er 100 miljard kartonnen dozen in de Verenigde Staten geproduceerd. De dozen zijn relatief duur om te maken, niet duurzaam en moeilijk te recyclen. Twee studenten van Cooper Union for the Advancement of Science and Art in Manhattan, Henry Wang en Chris Curro, hebben een betere kartonnen doos ontworpen. Ze demonstreren hun ontwerp voor de Rapid Packing Container in onderstaande video, die inmiddels meer dan 1,7 miljoen keer is bekeken.

360, het beste uit de internationale pers.
Bron: 3602360
Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Een printer die je dromen print (video)
Bijen kunnen kanker ruiken
De bakfiets wordt populair in Groot-Britannië

Over de schrijver

1 gedachte over “Video over milieuvriendelijke kartonnen doos gaat viraal”

  1. de fiets voor de 16e keer uitgevonden, en nog slecht ook. Ze hebben het idee voor vormen (in het malletje, die dus kennelijk bijgeleverd dient te worden, hoe willen ze de logistiek daarvan oplossen?) rechtstreeks gejat van de machinale standaard trayvormer, en díe techniek bestaat al 45 jaar. 20% karton minder klopt dan wel, behalve dat met de hand vouwen technische problemen oplevert die alleen op te lossen zijn met relatief duur (= onecologisch) karton. Bovendien is de box niet gelijmd, getaped of geniet en daarom hardstikke slap, daar kun je echt niets in vervoeren. Zolang de wanden niet aan elkaar bevestigd zijn heb je gewoon geen goede verpakking. (wat ze verhullen door een piepklein doosje te maken)
    En dan hoe de ene zogenaamd stuntelt, terwijl de ander met maar één druppeltje de héle vaat doet….. Eh, met een hulpmiddel (!) véél sneller is. En daar moeten we intrappen?
    Er is echt maar één manier om ecologische besparingen op te leveren: Zorg voor ophalen en hergebruik van oud karton. Dan praat je over 84% besparingen op houtkap. En dát is ook oud nieuws. In ieder geval niet 'moeilijk te recyclen', integendeel.

Reacties zijn gesloten.