De videoclip Earth, met 30 wereldsterren, gaat compleet viral

Het klimaat blijft een hot item, ook in Hollywood, waar acteur Leonardo DiCaprio al in 1998 zijn foundation inzet om de aarde en al z’n inwoners te beschermen. Nu komt daar nog een hele groep A-listers bij: van Ed Sheeran tot Ariane Grande en van Miley Cyrus tot Justin Bieber. Allemaal deden ze mee aan de videoclip Earth van de Amerikaanse rapper en comedian Lil Dicky. En het werkt, want de clip is binnen no time al meer dan 23,5 miljoen keer bekeken.

You wanna save the world?

Earth begint met Lil Dicky, die op straat een groepje jongens tegenkomt die een vuilnisbak omver schoppen. Eén van de jongens vindt tussen het vuilnis een boek. Als hij dat openslaat begint een animatie vol dieren (en ook een paar mensen), die over de aarde zingen en laten weten hoeveel ze van de aarde houden (We love the earth). Het filmpje van ruim 7 minuten sluit af met de woorden: “Honestly everybody, scientists are saying we have about 12 years to turn this environmental crisis around or we’re screwed. What do you say, you guys wanna save the world?” Ik zou zeggen: ja!

Ariane Grande, Justin Bieber en Ed Sheeran doen mee

In het filmpje zien we Ariane Grande als zebra, Justin Bieber als baviaan, Ed Sheeran als Koala, Snoop dogg als wietplant (dat is toch grappig), Miley Cyrus als olifant, Sia als kangoeroe (ook geestig) en ga zo maar door. In totaal doen 30 sterren mee aan de clip, waarvan de opbrengsten naar verschillende milieu organisaties gaan. Voor het verhaal liet initiatiefnemer Lil Dicky zich adviseren door Leonardo DiCaprio, die aan het einde zelf ook nog voorkomt in de clip. Natuurlijk als boegbeeld op de Titanic, waar hij nu de aarde vasthoudt in plaats van Kate Winslet.  “This might be my favorite song!” zegt hij tenslotte.

“Het belangrijkste wat ik ooit zal doen”

“Wat begon als een grap, is uitgegroeid tot het belangrijkste wat ik ooit zal doen,” zei Lil Dicky in een interview met Time. “Deze hele clip draait om het redden van de aarde,” zegt hij in de talkshow van Ellen Degeneres. “We zitten middenin een klimaatcrisis. We hebben 12 jaar de tijd om het tij te keren en een heleboel dingen die we nu op een bepaalde manier te doen, te veranderen. Anders is de schade onomkeerbaar. Wij gaan het in ons leven nog meemaken dat er bizarre dingen gebeuren, zoals overstromingen, voedseltekorten en slechte luchtkwaliteit.”

De video ging online op  Earthday (22 april) en ik zou zeggen, als je ‘m nog niet gezien hebt: bekijk ‘m hier. En als je ‘m al wel gezien hebt, bekijk ‘m gewoon nog een keer:

Laat ons weten wat je van dit initiatief vindt door hieronder een reactie achter te laten. 

Over de schrijver

11 gedachten over “De videoclip Earth, met 30 wereldsterren, gaat compleet viral”

 1. Ik vind dit een hele leuke positieve manier om bewustwording groter te maken. We hebben nog een lange weg te gaan, maar ieder initiatief helpt daarbij. Dankjewel voor dit prachtige filmpje. Ik heb hem gedeeld zoveel ik kon.

 2. Hier word ik gelukkig van. Eindelijk ontwaakt de mensheid uit een zeer diepe slaap. Peace and love.

  Geld…. de mensheid is veels te veel met geld bezig, het is een gezwel aan onze planeet. Bij elke vorm van ontwikkeling is geld de rem. Of het is te duur, of iemand is bang dat die inkomsten te kort komt. Of het is te duur om gezond te worden. Zelfs als het om het milieu gaat. Men stelt geld boven alles. Pas als er geen schoon drinkwater meer is en geen lucht meer is om in te ademen. Pas dan zal men toegeven dat zo als we nu leven gewoon niet klopt. Geld scheurt families uit elkaar. Geld verwoest de aarde. Geld laat mensen dingen doen die hun eigen waardes ver te buiten gaan. Wat is er gebeurt mensen, is het niet eens tijd geworden dat we ons verenigen en deze ellende sámen gaan oplossen. We hebben in nog geen 1% tijd van het totale bestaan van de aarde meer schade aan gericht dan dat we in 1 mensen leven kunnen herstellen. Denk aan de kinderen en kleinkinderen en de generaties daaropvolgend. Laten we niet in haat en angst leven. Laat onze harten spreken en wees lief. Sta op en begin bij jezelf voor een betere wereld. Denk in het belang van de mensheid en onze planeet. De tijd raakt op. Vecht met liefde.

  Veel liefs Tim Zijlstra

 3. Prachtige beelden, mooie woorden, briljant gezongen… ook pakkend voor de jeugd, lijkt me! Ik zou bijna zeggen, graag een vervolg… een hele film!!

 4. De boodschap is duidelijk en ik hoop echt dat het ook bij de “hoge heren” aan komt dat; We all want to love the earth. Maar dat dan wel iedereen mee moet doen.

 5. Pingback: Zo ziet de drijvende stad van de toekomst eruit - hetkanWEL

  1. nee, jij bent een probleem met je ongelooflijk negatieve gedoe. Zullen we dan maar gewoon doorgaan zoals we nu doen? Lekker door consumeren?

Reacties zijn gesloten.