Vier keer kamperen én iets extra’s doen voor de natuur

Lekker in je tentje wakker worden tussen de bomen of met uitzicht op de zee. Kamperen in Nederland is een goede optie om je vakantie milieuvriendelijk te houden. Wil je in je vrije weken nog een beetje extra doen voor de natuur? Genoeg leuke opties en vaak nog low budget ook! Hieronder vier voorbeelden.

1. Zeeland

Zo kan je in de zomervakantie naar Zeeland afreizen om daar op de nieuwbakken camping Hof ter Linde mee te werken. De familie werkt aan een voedselbos en permacultuurtuin en kunnen wel wat helpende handjes gebruiken. In ruil voor vier uur werken, kun je gratis kamperen en je eigen lunch plukken. En natuurlijk een heleboel leren over het aanleggen van een voedselbos.
Camping Natuur 1 E1528385505729

2. Heel Nederland

Stichting Vobula (Vrijwillig Onderhoud van Buitenplaatsen en Landschappen) doet precies wat de naam al zegt. Ze organiseren kampeerweken in de zomer, om zo vrijwillig te helpen op prachtige landgoederen en in natuurparken. Er zijn speciale weken voor jonge mensen en het werk verschilt per plek. Je werkt een aantal uren per dag en daarna kan je de omgeving verkennen, samen met de medekampeerders. Op sommige plekken kan je ook met een camper staan.
Bonfire 1867275 1920 E1528385588268

3. Nederland en België

Naast werken in de natuur, kun je ook veel leren van de natuur. Met bushcraft weekenden leer je verantwoord overleven in de natuur. Zo heeft Wildernisschool Outback kampeerweekenden in de Ardennen, de Veluwe of Utrechtse Heuvelrug waar je alles leert over eetbare insecten, planten en zeevoedsel, maar ook hoe je een vuurtje maakt of hoe je een goed onderkomen bouwt. Zie je een heel weekend in de bushbush niet zitten? Je kan ook een dagje op cursus gaan.

Teamwork 2016420 1920 E1528385545262

4. Terschelling

Om de zomer af te sluiten kun je in september op de Wadden terecht voor het Waddenwerkweekend. Dit weekend bestaat al jarenlang en is bedoeld om de troep op het strand op te ruimen en tegelijkertijd gezellig met z’n allen te kamperen. Ze hebben zelfs een vaste huisband die ‘s avonds optreedt!
Heb jij nog tips voor een kampeervakantie waarbij je ook nog eens iets kan doen? Laat het ons dan weten.

Over de schrijver

2 gedachten over “Vier keer kamperen én iets extra’s doen voor de natuur”

  1. Pingback: Kamperen in de winter: zou jij het doen? - hetkanWEL

Reacties zijn gesloten.