Vier keer meer duurzame vissoorten te koop

Bron: Tim Pearce, Los Gatos, Flickr

In drie jaar tijd is het aantal verkochte vissoorten met duurzaamheidskenmerk verviervoudigd. Inmiddels zijn er 1053 soorten met het MSC-keurmerk te koop. Drie jaar geleden waren dat er nog maar 225. Daarmee neemt Nederland op de wereldranglijst de tweede plaats in, na Duitsland.

Greenpeace blijft kritisch
Overigens plaatst Greenpeace wel een kritische kanttekening bij het succes van het MSC-keurmerk. De milieuorganisatie vindt dat het label niet altijd terecht wordt toegekend. “Voor bepaalde soorten vis – zoals koolvis en kabeljauw uit de Noordzee – vinden wij de normen veel te simpel en lang niet ver genoeg gaan.” In die gevallen is er volgens Greenpeace zeker wel sprake van overbevissing.

Bij vissen volgens de spelregels van het Marine Stewardship Council (MSC) mag de activiteit niet leiden tot overbevissing of uitputting van vissoorten. Daarnaast moet de natuur onder water worden beschermd en de bedrijven moeten zich verantwoorden over hun doen en laten. Bovendien staan ze garant voor een effectief, duurzaam beheer van het visaanbod. “En visserijen moeten lokale, nationale en internationale wetten en regels respecteren”, aldus een MSC-woordvoerder in Den Haag.

Bron: NOS

Lees ook:

Wat jij kunt doen voor een schonere zee

Brussel wil vissers betalen voor plastic

317 stukken plastic in kleine groene zeeschildpad

Over de schrijver

1 reactie op “Vier keer meer duurzame vissoorten te koop”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020