Vier tips voor minder vlees in de zomer

Foto: Chriswabisabi (Flickr CC)

Minder vlees, we weten het inmiddels, is gezonder voor ons en beter voor het milieu. Het mag dan nog geen trend zijn, maar over twintig jaar zijn we allemaal in ieder geval parttime vegetariër. Nu al is de vegetarische  slager geen newbee meer. Vier tips voor minder vlees in de zomer:

1. BBQ

Wat leg je toch op de barbecue als je er geen vlees op mag leggen? Natuurlijk zijn er genoeg vleesvervangers en tahoe-hamburgers te krijgen. Maar wat dacht je van meloen? Een partje van jouw Weber is een echte lekkernij. Gewoon erop leggen, roosteren en smullen maar!

2. Lupine

Lupine verdween al jaren geleden uit het Nederlandse landschap, omdat we ons vee gingen voeren met geïmporteerd voer uit Zuid-Amerika. Toch is de lupineboon wel heel lekker, vezelrijk en daarbij: de bloemetjes staan ontzettend leuk in ons landschap! Lekker en vrolijk.

3. Bloemen

Heb je wel eens je eigen bloemensiroop gemaakt? Veel bloemen zijn geschikt om te eten én om te drinken. Magnolia’s bijvoorbeeld, kan je prima tot siroop verwerken. Lekker, verfrissend en een bron van voedingsstoffen.

4. Over de grens

Heel veel culturen hebben een vegetarische keuken. Dit kan zijn uit religieuze overwegingen, zoals in boeddhistische culturen, maar natuurlijk ook uit schaarste. Kijk eens bij Indonesische gerechten, Indiase schotels of in de Afrikaanse keuken en laat je inspireren!

Lees ook:

Slagers vinden vega hamburger lekkerder

Meatless Monday: gezonder zonder soya

Dossier Eten op hetkanWel

Over de schrijver

2 reacties op “Vier tips voor minder vlees in de zomer”

Reacties zijn uitgeschakeld.