Vijf manieren om in Nederland tot rust te komen

Soms heb je even te veel aan je hoofd. We kennen het allemaal. Het liefst zet je de tijd dan even stil om adem te halen en uit te rusten. Geen telefoon, geen verplichtingen en geen mensen om je heen. Als je even wilt ontsnappen aan die dagelijkse onrust, hoef je niet per se op yogavakantie in India. Hier vijf tips om in Nederland te aarden.

Into the woods

Ik hoor wel eens mensen fantaseren over een ‘hutje op de hei’: van pipowagens tot tiny homes tot echte ‘cabines’. Het mooie is: het hoeft niet bij dromen te blijven! Voor huisjes waarbij je he-le-maal alleen bent, omgeven door de natuur, kan je bij Natuurhuisje terecht. Je huurt direct van de eigenaar, zowel in Nederland, als in de rest van Europa.
Winterhuisje E1515863370787
 

Tussen de viervoeters

Ben je een echte dierenvriend? Bij de Nobele hoeve word je wakker met een heerlijk vegan ontbijtje, waarna de varkens je vrolijk tegemoet knorren en de paardjes vriendelijk om een wortel vragen. Niet alleen de dieren, ook Margarit heet je van harte welkom voor een overnachting in het natuurgebied net buiten Breda.
Nobele Hoeve E1515863448394

Back to the seventies

Als je niet zo zit te wachten op dat gehinnik om je heen, kan je er ook voor kiezen terug te gaan in de tijd. Wat?! Huur bijvoorbeeld een Volkswagenbusje en waan je in de hippietijd. Verschillende particulieren bieden hun busjes aan, zoals op Snappcar. Geen hostel, hotel of B&B, maar je eigen verplaatsbare accommodatie.
Vw Busje E1515863544807

Op een autoloos eiland

Los van het vasteland waaien alle zorgen uit je hoofd op de Waddeneilanden. Het echte eiland gevoel, de trots van Nederland. Als er zelfs een autoloos eiland is, weet je dat je goed zit. In de winter kan een airbnb of couchsurfplek uitkomst bieden, of wacht nog even tot de lente en ga lekker kamperen! Dit is dé plek om vogeltjes te spotten of misschien zelfs een zeehond!
Zeemeeuw E1515863615320

Vakantie in je hoofd

Soms is het niet mogelijk om een weekendje erop uit te gaan. In dat geval kan meditatie je helpen tot rust te komen en meer in het hier en nu te leven. Er wordt bij yogalessen veel aandacht aan besteed, of je start thuis met een app. Er zijn diverse gratis apps die je helpen 5 tot 20 minuten te mediteren. Als je dit elke dag doet kan je beter met obstakels omgaan en voel je minder weerstand.
Meditatie E1515863689651

Over de schrijver

2 reacties op “Vijf manieren om in Nederland tot rust te komen”

  1. Pingback: Hier kun je de mooiste herfstwandelingen maken - hetkanWEL

  2. Natuurhuisjes zien er stuk voor stuk prachtig uit. Maar voor de meeste mensen is het verblijf in zo’n huisje onbetaalbaar.

Reacties zijn uitgeschakeld.