Vijf top cadeaus voor een duurzame vaderdag

Foto: Judson Dunn op Flickr

Aankomende zondag staat vaderdag op de kalender. Net als  bloemisten weet je dat het bosje bloemen beter aanslaat bij ma dan bij pa, dus sta je weer voor de jaarlijkse vraag: Wat geef je pa dan?

Gelukkig zijn er steeds meer technische snufjes waarmee je vaders blij kunt maken. Heeft hij eigenlijk niet nog een energieslurper nodig, kies dan voor een vernuftig klein zonnepaneel. Met een dagje zon laadt hij z’n mobiel, mp3 speler en andere gadgets lekker buiten op.

Vader worden vaak (ten onrechte) gezien als de doe-het-zelvers in huis. Maar is het voor jouw pa of partner beter dat hij zichzelf bijspijkert dan de muur, denk dan eens aan een luisterboek met cursussen.

Aanrader is het boek Duurzaam Denken Doen. In dit boek is een toekomstvisie voor 2035 ontwikkeld op belangrijke maatschappelijke thema’s zoals: Afval, Bestuur, Duurzaamheid, Maatschappij, Natuur, Economie, Energie en Leiderschap.

Voor de hippe vader is een schoudertas een leuk en duurzaam geschenk. Kies er een gemaakt van hergebruikte movie billboards uit Chili of een sterke tas van gebruikte binnenbanden van vrachtauto’s.

Houdt pa toch van bloemetjes, dan is een regenton een goed cadeau. De ton vangt het regenwater van het dak op en met een handig kraantje tap je water af om de planten te geven. Nu ook in een leuk design verkrijgbaar zoals de Raintainer in de vorm van een wijnvat en heel gemakkelijk aan de regenpijp te plaatsen. Met elke liter regenwater die gebruikt bespaar je drinkwater.

Bron: Duurzame waardekaart

Lees ook:

Ex-stuntman loopt marathon in 43 dagen en verdient €100000

Groen Pinkpop is een feit

Houd je ogen scherp door meer in de zon te zitten

Over de schrijver