Vijf vegan blogs die je niet wil missen

Vegan worden is tot nu toe één grote ontdekkingstocht, die me in contact bracht met andere vegans, me bij onbekende winkels en restaurants naar binnen duwde en online deuren voor me opende naar onbekende sites en blogs. Zo leerde ik dat je op Facebook een Vegan Sneaker Connection hebt. Dit is een online community die sneakers van bekende merken onderwerpt aan de vegan-test. Is de lijm die ze gebruiken bijvoorbeeld óók zonder dierlijke producten? Handig om te weten als je op zoek bent naar vegan sneakers.  

Als je er even voor gaat zitten, is er een onneembare berg aan informatie te vinden op het world wide web. Daarom zet ik een paar vegan blogs voor je op een rijtje, die je niet wil missen:

Lisa goes vegan

Lisa schrijft op haar blog niet alleen over vegan recepten en hotspots, maar deelt nog veel meer nuttige vegan informatie, waar je echt op zit te wachten. Bijvoorbeeld: de pecan-kokosreep van Tony Chocolonely is gewoon vegan! Net als oreo’s en de robuuste koeken van Lu. Wie had dat ooit gedacht? Superhandig om te weten als je een tripje naar de supermarkt maakt en geen zin hebt om alle ingrediënten van je guilty pleasures uit te pluizen. Verder vind je op Lisa’s blog ook nog informatie over bijvoorbeeld het verduurzamen van je vegan kledingkast en een lijst met aanbevolen vegan leesboeken (voor als je op vakantie gaat).
Lisagoesvegan E1530562448877

The happy pear

Dit is een website van een Ierse tweeling, die in 2004 begon met een kleine groentewinkel. Inmiddels hebben ze een café, een boerderij, een productenlijn én een programma op Jamie Olivers Foodtube network.  Op de site vind je allerlei recepten, waarvan sommigen in maar liefst 5 minuten! klaar zijn. Bij alle recepten staan foto’s waarbij het water je in de mond loopt. Denk bijvoorbeeld aan The ultimate vegan omelette, de Easy lentil stew of de Raw vegan brownie.
 
Happy Pear E1530562518829

Veganuary

Deze Britse site is vooral handig voor het vinden van informatie over het vegandom. Of is het veganschap? Hoe dan ook: hier vind je advies, recepten en kan je zelfs een volledig maatlijdenplan aanvragen met een Vegan Starter Kit. Als je je op de nieuwsbrief abonneert, krijg je wekelijk maitljes binnen met daarin bijvoorbeeld feiten waarmee je je vrienden kan overhalen ook vegan te worden. En dat sluit dan weer mooi aan bij de tips van Lisette Kreischer: begrijp waarom je dit doet en wees goed geïnformeerd.
Veganuary E1530562578946

Vegadutchie

Ze hielp me eerder al met tips voor een goed gevulde vegan voorraadkast, zodat ik een beetje uit de voeten kon met het koken van (simpele) vegan maaltijden. Let nature feed you is het motto van Jolijn Pelgrum. Op haar site zijn verschillende vegan recepten te vinden, net als in haar boeken Vegan Verleiding en Vegan Smaaksouvenirs met 75 vegan recepten geïnspireerd op verschillende reizen.
Vegadutchie E1530562626104

Thugkitchen

Dit is een Amerikaans blog vol grappige teksten en onverwachte recepten. Denk bijvoorbeeld aan ‘Earl Grey wentelteefjes’ onder de noemer: neem geen genoegen met een saai ontbijt, je verdient een betere start! Of een kinderlijk eenvoudig pastagerecht, omdat nostalgie niet alleen bij shitty muziek past. De site heeft een officieel kookboek uitgebracht: thug kitchen, eat like you give a fuck. En de podcast Forked up van Michelle Davis en Matt Holloway is via de site te beluisteren. Hierin neemt het duo de wereld van politiek, comedy en cultuur onder de loep met behulp van eten. Wel een waarschuwing vooraf: het is erg Amerikaans, dus je moet er tegen kunnen, zal ik maar zeggen.
Rsz Thugkitchen E1530562778156
Heb jij nog tips voor vegan blogs die we niet mogen missen? Laat het ons dan vooral weten!

Over de schrijver

2 gedachten over “Vijf vegan blogs die je niet wil missen”

  1. Pingback: Het dieet van de toekomst is goed voor jou en de planeet

  2. geen “Vegandom”alsjeblieft. Tegenstanders zullen het alleen maar
    misbruiken door het “”inderdaad dom”” te noemen.
    Gewoon veganisme is goed!

Reacties zijn gesloten.