Vijftien low-budget tips waarmee je de herfst blij door gaat komen

Op één september was de herfst meteorologisch al een feit, maar over een paar dagen moeten we er echt aan geloven. Zie je er tegen op? Baal je dat de zomer weer voorbij is? En ben je bovendien platzak na de zomervakantie? Met deze vijftien low-budget feel good tips kom jij happy de regenachtige dagen door.
1. Ga er op uit
Maak op een niet al te regenachtige dag een lange wandeling in het bos, park of de duinen, pak de fiets voor een lange tocht in jouw woonomgeving of bind die skates onder nu de wegen nog niet bezaaid zijn met blaadjes. Beweging is hoe dan ook gezond en je krijgt van wat frisse buitenlucht meteen een geestelijke oppepper.
2. Bak een taart of iets anders lekkers
Bak een taart of iets anders lekkers en geniet van de heerlijke geur in huis. Hou het bij simpele ingrediënten zodat het ook niet veel hoeft te kosten. En kies natuurlijk voor seizoensfruit zoals appels en peren, nog duurzaam verantwoord ook.
3. Filmmarathon
In de zomer zijn films of series blijven liggen omdat je lekker op het terras zat of op vakantie was. Tijd om in te halen dus met een grote pot thee en lekkere hapjes. En wie zegt dat je er niet al in de middag mee kunt beginnen?
4. Uitgebreide beautysessie
Geef jezelf een lekkere scrubbeurt, werk je nagels weer bij en smeer je in een met een heerlijke olie of lotion. Niet zo van de beauty? Een lekker warm bad of een net iets meer uitgebreide douchesessie is ook heerlijk.
5. Houd dat zomerkleurtje nog even vast
Ben je op vakantie geweest en heb je een zomers kleurtje? Scrub jezelf één keer goed en houd je teint vast met een natuurlijke zelfbruiner die je bij de reformwinkel of gespecialiseerde webshops kunt kopen. Met een vleugje bronzingpowder zie je er natuurlijk ook nog stralend zomers uit.
6. Werk je playlist bij
Werk je playlist eens bij met nieuwe muziek. Maak een mix van nieuw en hier en daar voor jou typische zomerse muziek zodat je je weer even op vakantie waant.
7. Pak een oude hobby weer op
De regenachtige dagen zijn dé dagen bij uitstek om een oude hobby weer eens op te pakken. Taalcursus niet afgerond? Staat je naaimachine te verstoffen? Of staan er heel veel onafgewerkte schrijfsels op je computer? Nu is hét moment.
8. Organiseer een kledingruildag
Met vrienden/vriendinnen of in de buurt. Iedereen neemt minimaal drie kledingstukken of modeaccessoires mee, wat lekkers en ruilen maar. Gratis maar je hebt toch het idee dat je iets nieuws hebt aangeschaft.
9. Probeer nieuwe recepten
Iedereen heeft wel een kookboek liggen waar hij eigenlijk te weinig uit maakt. Ook kun je inspiratie opdoen op internet of via het digitale televisiekanaal 24Kitchen. Verras jezelf met meer stevige herfstkost of als je de zomer echt niet kunt los laten met lichte gerechten.
10. Bel eens iemand op (via Skype) die je al lang niet hebt gesproken
Een uur. Minimaal!
11. Doe het zelf
Zoek op internet naar leuke DIY’s zoals van een oud t-shirt een tas maken of een ketting maken van materialen die je al in huis hebt. Het scheelt geld en is beter voor het milieu om spullen te hergebruiken. En het bezorgt je bovendien een creatieve middag.
12. Leer masseren
Leer samen met je partner masseren met behulp van handige YouTube filmpjes. Steek een kaarsje en wierook aan en oefenen maar.
13. Mediteren
Yoga maar ook meditatie is een heerlijke manier om je geest even vrij te maken en van een eventueel down herfstgevoel af te komen. Op internet is ongelofelijk veel informatie te vinden, ook zijn er gratis apps waarmee je met behulp van je smartphone kunt mediteren.
14. Ruim je kasten op
Zoals kledingkasten, keukenkastjes of de zolder. Wees streng en maak maar twee stapels: weggooien en houden. Breng oude zooi vervolgens weg, zet het op Marktplaats of gebruik het voor een kledingruildag. Geniet van het opgeruimde gevoel daarna.
15. Lekker lezen
Bezoek de bibliotheek en leen een stapel boeken. Werk huishoudelijke klusjes af, dwing jezelf om je computer een weekend niet aan te raken (inclusief smartphone!), zet wat geurkaarsjes aan en geniet van een heerlijk weekend cocoonen. Enjoy!

Over de schrijver