Vind snel duurzame winkels bij jou in de buurt met EerlijkWinkelen

Ew-Logo-Rgb-300Dpi(Gesponsord partnerblog) Hoor je ook bij die groeiende groep mensen die graag meer producten zou willen kopen waarvan je weet dat ze gemaakt worden met respect voor mens en milieu? Maak jij je net als veel andere mensen zorgen over bijvoorbeeld de kledingindustrie en schrik je als je hoort over kinderarbeid op cacaoplantages? Vind je dat ook niet kunnen, maar denk je dat je er niks aan kan doen of weet je niet wat je er aan zou kunnen doen? EerlijkWinkelen wijst je de weg!

Op onze website, app en papieren routes kun je in ruim 50 gemeenten 1500 winkels vinden die fair trade, biologische of tweedehands producten verkopen. Daarnaast vindt je op onze site ook nog eens 400 webwinkels!

Bijna iedereen weet dat je biologische voedingsproducten kunt kopen in biologische supermarkten, dat het assortiment hiervan in reguliere supermarkten ook blijft groeien en dat je fair trade producten kunt kopen in WAAR winkels en wereldwinkels. Maar wist je ook dat er heel veel webwinkels zijn die eerlijke kleding verkopen? En wist je dat bijna iedere grotere stad minstens één kledingwinkel heeft die alleen eerlijke kleding verkoopt en dat er initiatieven zijn om kleding duurzamer te maken waarbij verschillende grotere merken zich hebben aangesloten? Wist je bovendien dat een aantal kledingketens steeds meer kleding verkoopt van biologische katoen?

App Eerlijk Winkelen
App Eerlijk Winkelen
Of je het nou leuk vindt om bijzondere kleine winkeltjes te ontdekken of liever de bekende winkelstraten afstruint, voor iedereen is er een duurzaam product. Je vindt ze allemaal bij EerlijkWinkelen!

Verder vindt je bij ons juweliers die fair trade goud verkopen, bloemisten die biologische of fair trade bloemen verkopen, meubels-, cosmetica- en speelgoedwinkels, allemaal met duurzame varianten in hun assortiment. Eigenlijk kun je het zo gek niet verzinnen of er is een duurzaam alternatief voor! We leggen bij iedere winkel uit welke producten er duurzaam zijn en waar je op moet letten of naar kunt vragen, en of de winkels zich juist meer richt op het milieu, of juist meer op eerlijke handel. Of allebei natuurlijk.

En natuurlijk zijn er onze app en op onze site ook koffie- en lunchrooms te vinden om tijdens al het eerlijke winkelen bij te komen en te genieten van je aankopen waarmee je niet alleen jezelf maar ook het milieu en mensen, misschien wel aan de andere kant van de wereld, hebt blij gemaakt!

Over de schrijver