Virtueel bezoek aan fitness helpt

Bron: aktivioslo (flickr.com)

Wetenschappers bewijzen dat regelmatig bezoek aan een fitnessclub in de virtuele wereld ‘Second Life’ helpen de kilo’s eraf te krijgen in het echte leven. Ze hebben dit onderzocht door twee afvalprogramma’s op te zetten: een echte en een virtuele. Na twaalf weken bleek dat de deelnemers evenveel gewicht hadden verloren. Volgens onderzoekers van de Indiana University komt dat doordat men vertrouwen en motivatie krijgt in de virtuele sportschool, dat wordt voortgezet in het normale leven.

Second Life
In ‘Second Life’ kunnen mensen online personen creëren en een wereld verkennen, in interactie met anderen. Hoofdonderzoeker Dr. Jeanne Johnston werkte voor dit onderzoek samen met een interactieve gewichtsverlies-community in ‘Second Life’, genaamd Club One Island. Zij stelden samen een afval-programma op. Mensen met overgewicht werden uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek en mochten kiezen voor de online ervaring of een afvalprogramma in de echte wereld.

Een gezonder leven
Uit de resultaten bleek ook dat de groep die deelnam aan het ‘Second Life’-programma hun gezonde leven in de echte wereld doorvoerden. Ze gingen meer bewegen en gezonder eten. Johnston zegt over de resultaten van het onderzoek: “Een virtueel programma is net zo effectief als één in het echte leven. En in sommige gevallen is het misschien zelfs effectiever. Het heeft de potentie om mensen te bereiken die normaal gesproken niet naar een sportschool gaan doordat ze te weinig tijd hebben of zich ongemakkelijk voelen in een sportschool.”

Bron: bbc.co.uk

Lees ook:
Oplossing tegen kaalheid: weerwolf-gen
Verbrand? Koop een reep chocola in plaats van after sun
Rivier wint rechtzaak

4 reacties op “Virtueel bezoek aan fitness helpt”

  1. Klinkt goed! Wat dat betreft denk ik inderdaad zoals Roshana ook al aangeeft dat het voornamelijk een placebo effect is dat dit veroorzaakt. Desalniettemin maakt het niet uit wat het veroorzaakt, het is allicht goed als mensen bezig zijn met gezonder worden en ook vooral blijven. Aangezien ik wel denken dat gezond blijven via virtueel fitness nogal een uitdaging zal zijn. Het placebo effect zal naar mijn idee op de lange termijn verminderen, waardoor het effect minder zal worden. Echter is dit natuurlijk alleen maar een aanname.

    Groetjes,

    Stef

Reacties zijn uitgeschakeld.