Met deze virtuele wandelingen haal je de natuur in huis

Tja, daar zitten we dan…binnen. De steeds dringendere oproepen zijn je niet ontgaan: ‘kom niet naar het bos’, ‘kom niet naar het strand’ of het park en beter nog ‘blijf binnen’ #StayInside. Maar we houden zo van buiten, we hebben groen nodig om even te kunnen ontspannen, even op te laden. Oké, je mag, alleen en met 1,5 meter afstand tot anderen, wel even een frisse neus halen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik voel me bijna schuldig als ik dat doe. Dus wat nu? Hoe kom je nog aan je dosis groen? Wij helpen je een handje met een lijstje virtuele wandelingen door de natuur.

Het geluid van het voorjaar

Speciaal voor jou en mij heeft het NPO Radio 1-programma Vroege Vogels een extra podcast online gezet waarin je een virtuele wandeling van 30 minuten maakt, omgeven door  de geluiden van de lente. Koptelefoon op, of oortjes in, sluit je ogen en waan jezelf buiten zonder je stoel of bank te verlaten. Je hoort de vogels, de voetstappen, het hekje opengaan en weer dichtgaan, maar er wordt niet door heen gepraat, dus je waant je heerlijk buiten.

Virtuele wandeling in het Muntpark in Hoorn

De luistertip is lekker, maar als je er toch liever beeld bij heb, dan kun je meelopen door het Muntpark in Hoorn. De wandeling is realtime gefilmd, dus gewoon op wandeltempo. Hierdoor kun je lekker tot rust komen en goed om je heen kijken. Je komt zelfs nog een enkele persoon tegen onderweg, die hoef in dit geval niet te ontwijken.

Wandelen op Nationaal Park Veluwezoom

Deze wandeling is een andere ervaring. In plaats van mee te wandelen met je blik op het pad, kijk je in deze video vooral om je heen naar de mooiste plekjes tijdens de wandeling. Zelf vind ik het een beetje jammer dat er onder de beelden een soort meditatiemuziek is gezet waardoor je de vogel- en bosgeluiden mist. Vind je dat geen probleem, dan is het verder een heerlijke shot groene energie.

Wandelen door Klein Zwitserland

Heb je niet zoveel tijd, maar wil je er toch even ‘uit’ en het liefst ook nog samen met iemand die er leuk bij kan vertellen? Wandel dan mee met boswachter Hanne in deze video van 4 minuten. Het voelt als een virtuele frisse neus met een goede vriendin. Hanne neemt je mee naar de mooiste plekjes van dit landgoed van Natuurmonumenten bij ‘s Graveland.

Een wandeling door het Sprookjesbos

En tot slot misschien wel mijn favoriete wandeling, in 30 minuten door het Sprookjesbos van de Efteling. Niet alleen is het super tof dat je langs alle 30 sprookjes komt, ook is dit weer een video die op wandeltempo is gedraaid en vanuit het perspectief van de wandelaar. Mijn tip om de beleving compleet te maken is om deze video op je tv te kijken. En dan niet gaan zitten. Nee, ga voor je tv staan, start de video en ‘loop’ op de plaats mee. Geloof mij, je vergeet dat je thuis voor de tv staat.

Wandelen door het Gooi

Lucas Mol van de Groene Afslag en boswachter Mirjam de Hiep nemen je mee op een wandeling door de Gooische Natuur. Je komt roffelende spechten, flirtende buizerds en reeën tegen.

 

Veel thuiswandel plezier en blijf gezond.

Heb jij nog voorbeelden van heerlijke virtuele wandelingen? Deel ze met ons in de reacties hieronder.

Over de schrijver

1 gedachte over “Met deze virtuele wandelingen haal je de natuur in huis”

Reacties zijn gesloten.