Visolie houdt je natuurlijk jong

Stephen Cummings, Flickr.com
Stephen Cummings, Flickr.com

Op een natuurlijke manier jong blijven, zonder naar botox of andere ingrepen te grijpen? Het kan met visolie, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Wel dient het innemen van visolie dan gepaard te gaan met bewegen. Uit een recent uitgevoerde proef blijkt dat vrouwen van 65 jaar en ouder bijna twee keer zoveel spierkracht opbouwen als ze bewegen en omega-3 vetzuren innemen, dan wanneer ze bewegen en bijvoorbeeld alleen olijfolie gebruiken.

Sterkere spieren
Visolie blijkt vooral een positieve invloed te hebben op de spiermassa. Normaal gesproken vermindert deze door ouderdom met gemiddeld een halve tot twee procent per jaar. Dit kan mensen op latere leeftijd minder mobiel en kwetsbaarder maken. Ook leidt het tot hoge gezondheidskosten; verlies aan spiermassa vergroot de kans om in het ziekenhuis terecht te komen. Omdat het verlies aan spiermassa ook veroorzaakt kan worden door een passieve leefstijl en het eten van weinig proteïnen, is onderzoek gedaan naar wat de toevoeging van omega-3 vetzuren voor de spieren kan doen. Dat resultaat is positief: de vrouwen die tijdens de onderzoeksperiode visoliesupplementen kregen, ontwikkelden 20 procent meer spiermassa. Bij vrouwen die alleen olijfolie aten bleef dit beperkt tot 11 procent.
Veel voordelen
Dat visolie een positieve invloed heeft op de gezondheid, is niet nieuw. Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat deze vetzuren, die onder meer gevonden kunnen worden in makreel en sardines, de kans op hart- en vaatziekten verkleint. Wie gaat voor supplementen, moet goed op de hoeveelheid visolie letten; die verschilt per soort. Des te meer visolie een supplement bevat, des te meer resultaat het levert.
Bron: BBC
Lees ook:
4 geheimen voor succesvol ouder worden
Kokosolie maakt tanden sterk
Vitamine D en calcium blijken onverslaanbaar goed
ConsuMed is een grote online gezondheidscommunity die met actueel en relevant gezondheidsnieuws en publieksvriendelijk geschreven medische informatie maandelijks ruim een half miljoen unieke bezoekers trekt. Volg ConsuMed via de site, op Facebook of via de nieuwsbrief.

1 gedachte over “Visolie houdt je natuurlijk jong”

  1. Pingback: Vet en zoet zijn vriendjes van Alzheimer | Zilvervis

Reacties zijn gesloten.