Wat kan visolie mét vitamine D voor jou doen?

(Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Arctic Blue) – Vitamine D is belangrijk in de winter. Visolie wordt vaak het hele jaar door genomen. Er is nu Visolie & Vitamine D: 2-in-1, waar 0 vissen voor gevangen worden, want het wordt gemaakt van snijresten van kabeljauw filet… Hoe kan dat?
Meer weten waarom Arctic Blue oprichter Ludo van de Wiel zo’n fan is van Tony Chocolonely? Lees snel verder. Direct naar de kennismakingskorting (code: hetkanwel)? Klik hier.

Hersenbouwstenen

Onderzoek laat zien dat onze kantoorbanen en het binnenspelen van kinderen lagere vitamine D niveau’s veroorzaakt. Vitamine D is belangrijk voor het behoud van sterke botten en tanden, spierfunctie, weerstand en tal van andere functies. Vroeger was een lepel levertraan (visolie met vitamine D) dan de remedie.
Tegenwoordig weten we dat de Omega-3’s uit vette vis en visolie zoveel andere gezondheidsvoordelen hebben. Onder andere goed voor groei en ontwikkeling van kinderen, ontstekingsremmend, goed voor hart en ogen én goed voor de hersenfunctie. Onze hersenen bestaan voor 60% uit vet, waarvan 13% uit het belangrijkste Omega-3 vetzuur DHA.

Arctic Blue

Arctic Blue’s oprichter Ludo van de Wiel werkte jaren bij een visolie producent, toen hij er achter kwam wat er schuil ging achter de herkomst van veel visolie. De Keuringsdienst van Waarde laat zien dat er tot wel 30 ansjovissen nodig zijn voor 1 visolie capsule.
Geïnspireerd door onder andere Tony Chocolonely, waar mens en milieu voorop staat, heeft hij Arctic Blue opgericht.

MSC Keurmerk

Visolie Met Vitamine D
Visolie Met Vitamine D

Er wordt alleen visolie gewonnen uit de snijresten van de filet van Arctische kabeljauw. Met deze werkwijze heeft Arctic Blue het blauwe MSC keurmerk verdiend, het certificaat voor duurzame visserij. Je weet dan 100% zeker dat dolfijnen, zeevogels, zeeleeuwen en walvissen genoeg te eten overhouden en dat er geen nadelige effecten zijn voor oceanen, milieu en lokale bevolking.

Smaak

Bijkomend groot voordeel van de kleinschalige, duurzame manier van werken is het effect op de smaak. Het koude Noorwegen en het snel verwerken van verse visolie, zorgen dat de olie niet veroudert. Onbeschadigde vetzuren doen dan in je lichaam wat ze moeten doen. De olie zal ook niet oprispen. Door de subtiele smaak nemen kinderen de olie, zonder gemor, zo van de lepel of kan het in de yoghurt worden geroerd.

Vegetarisch

Voor vegetariërs/veganisten is er plantaardige algenolie met een capsule gemaakt van onder andere zeewier, waardoor deze als eerste in Nederland de Vegan registratie kreeg. Eén capsule bevat 250 mg van het belangrijkste DHA vetzuur, precies de hoeveelheid voor de Europese gezondheidsclaims voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen.
De bekende schrijfster, veganist en voedingskundige/diëtiste Lisa Steltenpool ziet Omega-3 algenolie dan ook als hét slot op de deur voor mensen die geen vis eten.

Verder lezen of bestellen?

Je kunt verder lezen op de site van Arctic Blue of direct de MSC visolie gaan proberen: kennismakingskorting (code: hetkanwel).

Over de schrijver

6 gedachten over “Wat kan visolie mét vitamine D voor jou doen?”

 1. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat omega-3 vetzuren uit planten (ALA) onvoldoende omgezet worden in het gunstigste geval 4% (8%-12% is gewenst)
  Omega-3 (EPA en DHA) uit visolie wordt beschermd door het toevoegen van vitamine E tocoferolen. Deze beschermt de omega-3 in de capsule of in de fles.
  Eenmaal ingenomen is deze gemiddeld 4- 8 uur in je lichaam werkzaam.
  De levertraan van vroeger ongeveer 12 uur.
  De beste werking en langere houdbaarheid krijg je met gelijktijdige inname van lipide polyfenolen.

  1. Een bestemming voor de snijresten maakt de kabeljauwvangst en/of -kweek nog rendabeler. Deze visolie werkt mee aan het instant houden van misbruik van de zee. MSC is een verkoopsticker, het is en blijft onverantwoord zoals de mens omgaat met de oceanen en wat daarin leeft.

 2. Je kunt inderdaad ook precies dezelfde vetzuren krijgen uit pillen van algen en zeewier. Daar hoef je echt geen onschuldige vissen voor uit te persen!
  Kabeljauw wordt overbevist en door tot visolie verwerkte snijrestjes te kopen werk je daar dus indirect aan mee.

Reacties zijn gesloten.