Vliegveld Chicago voedt duizenden mensen met verticale tuin

Chicago O’hare Airport
Chicago O’hare Airport

Een vliegveld is wel de laatste plaats waar je een groententuin zou verwachten. Toch is dat precies wat te vinden is op vliegveld Chicago O’Hare. Met behulp van een speciaal systeem worden daar sla, groenten en kruiden verbouwd. Die worden vervolgens weer gebruikt in luchthavenrestaurants. De opbrengst is inmiddels meer dan genoeg om meer dan tienduizend mensen te voeden.

Minder energie
Het voedsel uit deze tuin is niet alleen groen van kleur: het hoeft niet getransporteerd te worden, wat een kleinere CO2-afdruk oplevert, en de verlichting die al op de luchthaven aanwezig is zorgt deel voor het licht dat nodig is om de planten gezond te houden. Ook de verwarming en airconditioning werken mee; die zorgen – met en zonder planten – voor een gelijkmatig klimaat, waardoor de verticale tuin het hele jaar door kan bloeien.
Andere groene initiatieven
Het aanleggen van de verticale tuin is niet het enige groene initiatief dat de luchthaven heeft ondernomen. Ook biedt het bezoekers gratis gefilterd water waarmee ze hun waterflesjes kunnen vullen én worden bijenhouders uitgenodigd om land dat anders ongebruikt blijft, te gebruiken voor het houden van bijen en zo honing te produceren.
Bron: Treehugger
Lees ook:
Wonen in je eigen huis van afval
Stap virtueel in duurzaam Nederland
Zo lekker kan Frans onkruid zijn

1 reactie op “Vliegveld Chicago voedt duizenden mensen met verticale tuin”

  1. "Een vliegveld is wel de laatste plaats waar je een groententuin zou verwachten" Waarom niet?
    De meeste vliegvelden hebben veel grond die onbenut is, alleen is begroeing moeilijk door de kerosine vervuiling. Mogelijk is de opbrengst te benutten als biobrandstof.
    Deze vertikale, verwarmde, verlichte kas wordt benut voor ene eetgelegenheid en staat dus los van het vliegveld, maar het zal best helpen bij een groen tintje

Reacties zijn uitgeschakeld.