VN: meer insecten eten helpt tegen wereldhonger en overgewicht

Foto: wikimedia commons
Foto: wikimedia commons

De FAO, de landbouw afdeling van de Verenigde Naties, bracht gisteren een rapport uit over het eten van insecten. Volgens de organisatie moeten mensen meer insecten gaan eten. In Azië en Afrika gebeurt dit al veelvuldig, maar het zou ook goed zijn voor Westerlingen. Wereldhonger en overgewicht zou bestreden kunnen worden met insecten.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Marcel Dicke, insectenprofessor: “Ik geniet van de ‘kleine dingen’ in het leven, zoals insecten eten”
Vleesvervanger 2.0: meelwormen
Insecten bieden veel voordelen voor milieu en de gezondheid. Zo is er veel minder voer nodig om 1 kg insectenvlees te kweken dan bijvoorbeeld 1 kg rundvlees. Ook bevatten insecten veel mineralen, eiwitten en gezonde vetten, zoals omega-6. Vandaar dat insecten twee grote problemen rond eten tegelijkertijd kunnen oplossen: honger én overgewicht. Ook bieden insecten kansen aan ondernemers in ontwikkelingslanden en is er minder risico dat ziektes van dier op mens overslaan.
Er zit overigens een flink Nederlands tintje aan het rapport. Het is ontstaan door een samenwerking van de FAO met Wageningen Universiteit.
Berichtgeving van Al Jazeera:

Bron: Al Jazeera, RTL

Over de schrijver

5 reacties op “VN: meer insecten eten helpt tegen wereldhonger en overgewicht”

  1. Pingback: Jumbo gaat insecten verkopen als vleesvervanger - hetkanWel.nl

  2. Ik heb toevallig vorige week een 5-tal verschillende insecten die ik besteld had gegeten. Wat me vooral opviel, was het geringe gewicht en de hoge prijs. Voordat insecten ook in Nederland werkelijk een alternatief zijn, zal er nog wel het een en ander aan de prijs moeten veranderen.

Reacties zijn uitgeschakeld.