Voedselbank krijgt wat het verdient: Gratis groene windenergie

De Voedselbank Verdient Het! Foto: Thanhtam_, Flickr.
De Voedselbank Verdient Het! Foto: Thanhtam_, Flickr.
Greenchoice en De Windcentrale gaan gezamenlijk de Voedselbank van gratis groene stroom voorzien. Als op 1 april aanstaande alle Winddelen, ofwel stukjes, van drie windmolens in Burgervlotbrug zijn verkocht, krijgt de Voedselbank 200 Winddelen. Daarmee kan de Voedselbank zelf elk jaar 100.000 kWh aan gratis groene stroom opwekken, voor minstens 15 jaar.

Wat zijn Winddelen, en hoe werken ze?

Het eigendom van de windmolens wordt in duizenden stukjes gehakt die Winddelen worden genoemd. Wie Winddelen koopt om eigen groene stroom op te wekken heeft geen last van wisselende energieprijzen.

Het ziet er naar uit dat het delen van wind een groot succes gaat worden, op dit moment(12 maart) is al zo’n 95% van de winddelen verkocht. Mocht je nog interesse hebben, dan moet je er snel bij zijn, er zijn nog slechts 195 winddelen beschikbaar.

Harm Reitsma van De Windcentrale zei het volgende over het project: ‘Winddelen zijn de perfecte manier om zelf makkelijk groene stroom op te wekken. Zeker voor wie geen zonnepanelen kan of wil leggen. Een Winddeel kost €215 en levert circa 500 kWh per jaar op. De meeste Winddelers kopen vier Winddelen, ongeveer de helft van hun jaarverbruik.’

Lees hier meer over winddelen

Lees ook
Waarom windenergie ook mét energiebelasting voordelig is
[adrotate group=”2″]
De groenste energieleveranciers van 2014 zijn bekend

1 gedachte over “Voedselbank krijgt wat het verdient: Gratis groene windenergie”

Reacties zijn gesloten.