Volkskwagen komt met een bus op waterstof

HetkanWEL houdt de ontwikkelingen in de gaten die het leven groener, eerlijker en leuker maken. Voor het geval je het gemist hebt, zetten we het nieuws van deze week nog eens op een rij in Goed Nieuws: van een bus op waterstof tot sieraden van sinaasappelschillen. 

Een bus op waterstof: Volkswagen heeft ‘m klaarstaan

Vorige week schreef Matthijs al over de potentie van waterstof als duurzame brandstof voor auto’s. En deze week lezen we dat Volkswagen al een concept heeft ontwikkeld: de Crafter hymotion, een opvolger van de elektrische ecrafter. Beide modellen zijn emissievrij. Bij dit model krijgt de elektromotor zijn energie van een waterstof-brandstofcel. Volgens Volkswagen is de Crafter HyMotion een concept en al klaar voor productie. Het mooie is: met deze bus kun je grote afstanden afleggen zonder schadelijke stoffen uit te stoten. Wat denk jij? Zou jij de Crafter hymotion op waterstof gebruiken voor je bedrijf?

Sieraden van sinaasappelschillen

De jaarlijkse Dutch Sustainable Fashion Week vindt dit jaar van 5 t/m 14 oktober plaats. Tijdens dit tiendaagse evenement  presenteert het festival duurzame mode van zowel jonge talenten als ervaren ontwerpers. Onderwerpen die tijdens de week aan bod komen zijn; circulaire mode, het terugdringen van afval en innovatie.
Denk daarbij bijvoorbeeld aan sieraden van sinaasappelschillen, gemaakt door ontwerper Bio Trimmings. Samen met voedingswetenschappers zocht hij naar een manier om de voedingsextracten uit het fruit te halen. Deze extracten combineert hij samen met gerecycled metaal en biologisch hars tot sieraden.

Veel duurzame innovatie in de MKB Top 100

De MKB Top 100 zet elk jaar de meest innovatieve MKB-bedrijven op het podium. En dit jaar is er opvallend veel duurzame innovatie in de lijst terug te vinden. Om er een paar te noemen: de Growboxx van ‘Groasis’ op nummer 1, een biologisch afbreekbare ‘intelligente emmer’ om woestijnen en onvruchtbare gebieden te beplanten. Op nummer 35 de verpakkingen gemaakt van gerecycled afval. Op nummer 39 Bamigo met de duurzame onderbroek van bamboe. En Sprinklr, op nummer 54, de startup die een groene revolutie in de stad teweeg wil brengen. Of op nummer 55 Thijsthee, de ijsthee gemaakt van fruit dat anders bij het afval zou belanden,

Supermarkten in de UK willen in 2030 voedselafval gehalveerd hebben

Supermarkten in het Verenigd Koninkrijk stellen dat ze in 2030 de hoeveelheid voedselafval gehalveerd willen hebben. Daarmee willen ze voldoen aan één van de sustainable development goals van de Verenigde Naties om per hoofd van de bevolking in 2030 de hoeveelheid voedselafval te halveren.
Heb jij ook goed nieuws gespot? Tip de redactie! Mail naar info@hetkanwel.nl en wie weet nemen we het de volgende keer mee!

Over de schrijver

3 reacties op “Volkskwagen komt met een bus op waterstof”

 1. Pingback: Binnenkort rijden over groen asfalt

 2. Ja en? Is het bekend dat Honda al in 2017 in de UK en Denemarken de nieuwe Honda Clarity Fuel Cell personenauto heeft geïntroduceerd voor de Europese markt.
  Een waterstof productieklare auto met een acciradius van 650 km.
  Ook Toyota heeft al een volledige productieklare waterstof personen auto voor de Europese markt. De Toyota Mirai
  Ook het Koreaanse merk Hyundai heeft met de Nexo voor europa een waterstof personen auto klaar staan. Deze waterstof auto’s zijn gewoon te koop in Nederland en de rest van Europa. Alle drie de merken hebben een acciradius tussen de 600 en 670 km.
  Leuk dat VW nu met een bestelbus komt maar het was slimmer geweest om bijvoorbeeld de Golf op waterstof te introduceren.
  De Japanners en Koreanen doen het gewoon en de Europese merken lopen nu alweer achter

 3. Pingback: Elektrisch vliegtuig landt in Rotterdam. Komt elektrisch vliegen dichterbij?

Reacties zijn uitgeschakeld.