Piet (87) eet het hele jaar door uit zijn eigen volkstuin

Een paar maanden geleden schreven we over de Amerikaanse avonturier Rob Greenfield, die een jaar lang leefde van wat hij zelf verbouwde of in de natuur vond en over de Australische Kat Lavers, die de connectie met het land wilde herstellen in haar achtertuin. Ook zij leefde een jaar lang van alles wat ze in de tuin verbouwde. Wij waren ontzettend onder de indruk van deze twee mensen, daarom vonden we het zo leuk om te lezen dat we in Nederland ook een inspiratiebron hebben: Piet Rendering. Hij eet het hele jaar door uit zijn volkstuin.

Zero waste lifestyle in de volkstuin

In het Noord Hollands Dagblad stond een mooi artikel over Piet Rendering uit IJmuiden. Hij stoort zich vreselijk aan al die producten in plastic, maar hij heeft dat niet nodig, want hij heet het hele jaar door uit zijn eigen volkstuin. Zijn missie? Het inspireren van jongeren om hetzelfde te doen.

Vier dagen per week in de tuin

Vier dagen per week is Piet in zijn volkstuin te vinden. Het is een tijdrovende klus, maar hij doet het graag. Ook voordat hij met pensioen was. Alles in zijn volkstuin is biologisch en hij zou graag willen dat zijn klein- en achterkleinkinderen ook gezond kunnen leven, maar ook dat hij andere kinderen inspireert om hun eigen groenten en fruit te verbouwen. Hij denkt dat mensen veel duurzamer gaan leven, als ze weten waar hun eten vandaan komt.
In deze video vertelt Piet over zijn volkstuin.

Wil je zelf beginnen met je eigen moestuin? Lees dan ons blog over het starten van je eigen moestuin met een handige moestuinkalender. Dan weet je altijd wat je op welk moment kunt verbouwen.
Foto: still uit youtube video Noord Hollands Dagblad 

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020