Voor ‘s werelds kleinste huis heb je geen hoge hypotheek nodig

1M2Huis‘s Werelds kleinste huis heeft slechts een oppervlakte van 1 m2. Toch komt de bewoner niks tekort, aldus ontwerper Van Bo Le-Mentzel. Koken, slapen, werken, zelfs een winkel beginnen is mogelijk. En een hoge hypotheek? Die heb je er niet voor nodig.
Lees ook
Zonnepanelen op je eigen dak: zo doe je dat
Duurzaam sparen en beleggen
Terrasana breidt lijn met RAW Superfood uit
“Ik ben altijd erg skeptisch geweest over het feit dat onze kwaliteit van leven zo vast zit aan nummers. Aan euro’s of euro’s per vierkante meter,” aldus Le-Mentzel. “Vierkante meters zeggen niets over de kwaliteit van een appartement, over het uitzicht uit het raam, hoe het ruikt en of de buren aardig zijn.”
Le-Mentzel besloot zijn eigen vierkante meter te ontwikkelen: “Ik wil dat niemand anders dan ikzelf kan beslissen wat er gebeurt met deze ene vierkante meter in de wereld die van mij is.”
Het motto van de ontwerper is “bouwen in plaats van consumeren”. Het huis is te maken met materialen van de bouwmarkt — je hoeft dus niet krom te liggen voor een dure hypotheek. De architect levert het bouwplan er gratis bij. Ook voor andere producten levert hij bouwplannen, waaronder een boek waarmee je zelf een designmeubel kunt maken. Helaas past die dan weer niet in je 1m2 huis…

Onesqmhouse07

Bron: Designtaxi, trendhunter

Over de schrijver