Dit zijn de voordelen van de elektrische fiets

Een elektrische fiets heeft veel voordelen en wordt steeds populairder. Fiets je op een normale fiets, dan word je steeds vaker ingehaald door mensen die schijnbaar moeiteloos een stuk sneller vooruitkomen dan jij. Elektrisch fietsen heeft voor veel mensen dan ook veel voordelen boven je verplaatsen op een normale fiets. Een mooi onderwerp om je tijdens deze thuisisolatie eens in te verdiepen.

Je gaat veel sneller

Met een elektrische fiets ga je over het algemeen zonder al te veel moeite een stuk sneller vooruit dan op een reguliere fiets. De ingebouwde motor helpt je meestal op weg tot snelheden van ongeveer 25 kilometer per uur, en dat continue. Er zijn maar weinig mensen die de fiets als vervoersmiddel gebruiken die dat de hele weg halen. Om die reden wordt de e-bike graag gebruikt door mensen die een aardige afstand moeten afleggen, of gewoon altijd haast hebben.

Tegenwind of heuvels: je lacht erom

Zit je op een e-bike dan kun je voortaan met een big smile door de tegenwind heen vooruitkomen. En ook die heuvel op je route houdt je niet meer tegen, je fietst er tegenop alsof het niets is. Voor veel mensen die best graag fietsen, maar geen zin hebben om zich rot te trappen, speelt dit een grote rol in hun beslissing om voortaan elektrisch te gaan fietsen.

Je kunt hem ook leasen

Ben je in dienst bij een werkgever? Dan kun je een e-bike ook leasen. Een leasefiets is sinds kort heel populair, omdat de regeling compleet is veranderd. Ten eerste mag je de leasefiets ook privé gebruiken zoveel als je wilt, zonder een administratie bij te hoeven houden. Verder is de regeling een stuk simpeler geworden: je betaalt per maand een klein bedrag aan bijtelling (het gaat om 7% van de nieuwprijs die bij het salaris wordt opgeteld), gemiddeld een euro of vijf, en je hebt al een goed model fiets, elektrisch en al, tot je beschikking.

Het is een alternatief voor de auto

Door zijn snelheid en het feit dat je nauwelijks inspanning hoeft te leveren om vooruit te komen, wordt met name de urban e-bike steeds meer een alternatief voor de auto. Dat is weer een van de belangrijke voordelen van de elektrische fiets. Zeker als je net iets te ver van je werk woont om de fiets te pakken, maar het zat bent om steeds weer in files te belanden, is elektrisch fietsen een perfect alternatief. Het helpt je een net wat grotere afstand te overbruggen, zonder kans op files, zonder een bezwete rug van het trappen. Tot ongeveer 20 tot 25 kilometer kiezen steeds meer mensen ervoor om de auto te laten staan, en voor deze fiets met ondersteuning te kiezen.

Over de schrijver