Voorkom astma en eczeem bij baby door speen

Bron: plousia - Flickr.com
Bron: plousia – Flickr.com

Uit onderzoek blijkt dat het reinigen van een speen door een ouder, voor het aan de baby wordt gegeven, astma en eczeem op latere leeftijd kan voorkomen. Het overbrengen van bacteriën uit de spuug van vader of moeder verhoogt de immuniteit. Het was al bekend dat een vaginale geboorte een baby beter beschermt tegen allergieën, maar niemand had ooit gekeken naar de overdracht van bacteriën via een speen.
Allergie-gevoelig
Voor het onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers van het Koningin Sylvia Kinderziekenhuis in Göteborg, werden 184 baby’s gevolgd van zwangerschap tot drie jaar. De 184 baby’s waren allen allergie-gevoelig, omdat 80% tenminste één ouder met een allergie had. Uit het onderzoek bleek dat een baby bij wie een ouder de speen in de mond nam, maar liefst 63% minder kans op eczeem en 88% minder kans op astma heeft.
Eenvoudige maatregel
“We weten dat bacteriën belangrijk zijn voor de ontwikkeling,” aldus dr. Wilfried Karmaus van de Universiteit van Memphis. Karmaus heeft niet meegewerkt aan het onderzoek, maar is specialist op het gebied van astma en eczeem. “Dit is een eenvoudige maatregel om je kind te beschermen. Uiteraard moet het nog verder onderzocht worden. Maar voor nu is het al goed voor ouders om te weten dat het gebruik van de mond om een speen van een zuigeling te reinigen het proberen waard is. Het is in elk geval niet schadelijk.”
Bron: Daily Mail
Lees ook
Eet jezelf blij, 6 tips
Op afstand de temperatuur in huis aanpassen: gemakkelijk en goedkoper
Draagbaar stopcontact op zonne-energie

1 reactie op “Voorkom astma en eczeem bij baby door speen”

Reacties zijn uitgeschakeld.