Voorstanders wapenbezit in VS staan open voor strengere regels

RickC’s photostream, flickr

Na het zoveelste tragische schietincident, de massamoord op een school in Connecticut, lijkt de discussie in de VS over strengere wapencontrole enigszins te kantelen. Tot nu toe waren veel politici, ook Democraten, voor de wet op wapenbezit. Maar de New York Times bericht nu dat veel Democratische ‘pro gun’-congresleden open lijken te staan voor nieuwe beperkingen op wapenbezit.
Het Witte Huis was gisteren nog vaag over het concrete beleid dat president Obama in deze kwestie voor ogen stond, maar Democraten, ook conservatieve, willen het onderwerp het komende jaar op de agenda zetten in het Congres.
Zelfs senator Joe Manchin III uit West Virginia, een vurig voorstander van wapenbezit die in 2010 nog met een geweer op een wettekst schoot in een commercial, zegt dat alles bespreekbaar moet zijn tijdens het debat over meer wapencontrole.
Lees het hele artikel op New York Times.
Als je zelf iets wilt doen tegen wapenbezit, kun je in elk geval je geld bij een bank brengen die niet investeert in wapens. Kijk hiervoor op de Eerlijke Bankwijzer.

Over de schrijver

2 reacties op “Voorstanders wapenbezit in VS staan open voor strengere regels”

  1. Die aanslagen gebeuren niet zomaar omdat een of andere mafkees dat in zijn hoofd haalt. Er wordty met u gespeeld. Hoe hard en vaak moet de MSN nog tegen u liegen voor u begrijpt dat het niet klopt.

Reacties zijn uitgeschakeld.