Vraag eigenaren de panelen van het dak tijdens de Solar Days

Foto: OregonDOT, Flickr

Als je al enige tijd met een klein beetje afgunst al die mooie zonne-installaties op de daken van je buren bekijkt, is Solar Days wat voor jou. Op meer dan 200 locaties worden in Nederland komende week (van 5 t/m 13 mei) Open Dagen gehouden. Je kunt dan zonnepanelen of zonneboilers op locatie bekijken, vragen stellen aan de eigenaren of andere zonnige activiteiten ondernemen.
Lees ook
Ook in de keuken gifvrij leven zonder plastic
BTW op zonnepanelen omlaag: de voordelen in de praktijk
Dossier: zonnepanelen op je eigen dak
Op een speciale overzichtspagina kun je checken waar en wanneer er bij jou in de buurt iets georganiseerd wordt. Bij de meeste activiteiten kun je bestaande zonne-installaties bekijken, bevoelen en beproeven. Maar er zijn ook speciale activiteiten, zoals de “Jeugdland Techniekdag Duurzame Energie” in Hoofddorp, kun je de solarauto 21Connect van de Universiteit Twente bewonderen op een Twentse countryfair, of kun je in Wageningen met een gids een route langs verschillende duurzame huizen volgen
.
De Solar Days worden overigens niet alleen in Nederland gehouden: in 16 andere Europese landen worden in totaal 8.000 evenementen georganiseerd.
Bron: Solar Days

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020