Vreedzame oppositie in Syrië niet blij met een Amerikaanse aanval

Syrië. Foto: Syria Freedom
Vreedzame oppositie in Syrië. Foto: Syria Freedom
Syrian Non Violence Movement hoopt dat Obama afziet van een gewapende interventie in Syrië.
Syrië kent ook een vreedzame oppositie. Maar die wordt nauwelijks gehoord, aldus Al Jazeera America. Leden van het Syrian Non Violence Movement (SNVM), een netwerk van vreedzame groeperingen in heel Syrië, wijzen het regime van Assad af. Een aanval op Assad door de Verenigde Staten en eventuele bondgenoten willen ze ook niet omdat ook de Amerikanen geweld zullen gebruiken. Een interventie lokt bovendien nieuw geweld uit.
Al bijna vergeten is dat de opstand tegen Assad in gang is gezet door activisten van de vreedzame oppositie. Zij organiseerden de eerste demonstraties tegen Assad. Inmiddels hebben velen van hen zich aangesloten bij de gewapende oppositie. Maar er zijn nog steeds Syriërs, in Syrië en daarbuiten, die niet de wapens willen opnemen om verandering af te dwingen. Ze hopen dat de Verenigde Staten Syrië met rust laat.
“De Verenigde Staten is geen internationale rechter die zomaar landen kan straffen en vergeven”, zegt de 21-jarige Khaled Harbash tegen Al Jazeera America. Harbash vreest dat ingrijpen in Syrië de burgeroorlog alleen maar zal verlengen.
360, het beste uit de internationale pers.
Bron:
Koop 360 in de kiosk of de app store. Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Duitse vrouw weigert tegen betaling positieve recensies te schrijven
Arts blogt over hoe Alzheimer hem verandert
Wat had Spanje kunnen kopen voor de 100 miljoen voor voetballer Gareth Bale

Over de schrijver