Vriendendienst van Nudge: financiering voor sociale ondernemers

Er zijn weinig organisaties die wij bij hetkanWel zo waarderen als Nudge, het grootste duurzame consumentenplatform van Nederland. Het motto van Nudge is verbinden, versterken, versnellen. En een van de manieren waarop Nudge dit doet is door Nudgers te matchen. Wat houdt dat in? Matchmaker Rianne vertelt over de workshop ‘Finance voor Social Entrepreneurs’ – een match tussen BBK/ Door Vriendschap Sterker, Social Enterprise NL en Nudge:
“Met gemengde gevoelens stapte ik de Posthoornkerk aan de bruisende Haarlemmerstraat binnen om deel te nemen aan deze workshop finance voor dummies. Een lesje bedrijfseconomie en boekhouding klinkt interessant maar tegelijkertijd is het nou niet direct de meest spannende materie. Zeker niet voor de vrijdagmiddag. Maar een opfrisbeurt voor een überdummie kan nooit kwaad, toch?
De workshop was een gezamenlijk georganiseerd door Social Enterprise NL en Nudge. BBK/ Door Vriendschap Sterker bood de workshop een gastvrij onderdak. Deelnemers aan de workshop kwamen uit diverse duurzame organisaties. Werkzaam in uiteenlopende functies hebben we gemeen dat we niet direct een financiële rol hebben, maar zijn we door de dagelijkse praktijk wel gedwongen om op zijn minst een goed begrip van de basics te hebben. Dit resulteerde in een groep actieve deelnemers!

Foto: Nudge
Foto: Nudge

De locatie, waar communicatieadviesbureau BBK/ Door Vriendschap Sterker kantoor houdt, is ronduit indrukwekkend en vooral inspirerend. Gastvrouw Natascha Kooiman heette iedereen enthousiast welkom. Social Enterprise NL, het platform dat de groeiende sociale enterprise sector in Nederland verenigt en zo goed mogelijk ondersteunt, initieerde de workshop die inhoudelijk werd verzorgd door Nudge.
Na een bescheiden voorstelronde waarin iedereen zich voordeed als de aller-, aller-, allerdummiest deelnemer ging de workshop van start. Levendige voorbeelden en input van mijn mededeelnemers maakten dat ik de basis, na veel ‘ow ja’- en ‘zo zat dat’-momenten, weer onder controle heb. Met als verrijking het duurzame aspect dat ook in bedrijfseconomie-land overal doorgevoerd kan en (naar mijn mening) moet worden.
De borrel, perfect verzorgd met heerlijke (warme) hapjes en drankjes, deed het welverdiende weekend inluiden. Drie dots zijn succesvol verbonden! En er staat een groep geïnteresseerden klaar voor ‘finance voor semi-gevorderden’!”
Ben je nieuwsgierig of de Vrienden van Nudge jou ook een stap verder kunnen helpen? Bekijk het aanbod op het matchmakingplatform!
Heb jij al een stip gezet op onze kaart?
Steun Nudge, consumentenplatform voor een duurzame samenleving: >www.nudge.nl

Over de schrijver