Vriendendienst van Nudge: vertaling voor het Origin Chocolate Event

Foto: Chocolate Event
Foto: Chocolate Event

Er zijn weinig organisaties die wij bij hetkanWel zo waarderen als Nudge, het grootste duurzame consumentenplatform van Nederland. Het motto van Nudge is verbinden, versterken, versnellen. En een van de manieren waarop Nudge dit doet is door Nudgers te matchen. Wat houdt dat in? Maite vertelt:
“Als vrijwilligster, online marketeer, wereldverbeteraar en gewoon als gelukkig mens volg ik Nudge al heel lang. Op Twitter, Facebook en via de Nudge-website. Ook ben ik geabonneerd op de Nudge nieuwsbrief. De acties die daarin vermeld worden lees ik graag.
Een week of 2 à 3 geleden viel mijn oog op een stukje over de Vrienden van Nudge en een nieuwe speciale dienst: ‘online matchmaking’. Alles wat te maken heeft met online interesseert mij gigantisch dus ik was er snel bij! Het bleek een platform/ forum te zijn waarop vrienden van Nudge, geheel vrijblijvend en heel barmhartig, gratis diensten aanbieden. Diensten op het vlak van social media zag ik, een brainstormsessie.. en ook een vertaaldienst!
Als vrijwilligster verricht ik werkzaamheden voor een vriendin van mij die, vanuit haar passie voor duurzame cacao, kwaliteitschocolade en (fijn)proeverijen het Origin Chocolate Event organiseert (op 23 oktober in het Amsterdamse Tropen Instituut). De bestaande Engelse site moest nog helemaal vertaald worden naar het Nederlands. Een hels karwei, in ieder geval wel voor ons, aangezien wij geen (ver)taalexperts zijn. En een lekkere deadline ook nog eens..
MaverickRik Schraag bood via Nudge als Vriendendienst een vertaaldienst aan vanuit zijn eigen bedrijf Maverick Translations. Wat een geschenk, dacht ik, die komt direct uit de hemel vallen. Ik stuurde direct een bericht en toen ging het snel. Rik wilde graag helpen. Hij vond het zelfs leuk, schreef hij! Onze verder communicatie verliep via de email, heel vlot en prettig. Rik heeft ons, binnen een paar dagen, geholpen met een lap tekst te vertalen van Engels naar Nederlands.
De site staat nu live en is online en Rik heeft een gratis toegang tot het duurzame chocolade evenement gekregen van ons! Het heeft ons enorm geholpen, zowel wat betreft budget als wat betreft tijd. Dus Rik en Nudge, DANK JULLIE WEL!”
Het Origin Chocolate Event wordt op 23 oktober georganiseerd in het Amsterdamse Tropen Instituut. Deze recensie van vorig jaar trekt je misschien wel over de streep!
Ben je nieuwsgierig of de Vrienden van Nudge jou ook een stap verder kunnen helpen? Bekijk het aanbod op het matchmakingplatform!
Lees ook
Samen doen wat onmogelijk leek met Nudge
Vriendendienst: Nudge matcht duurzame bedrijven met elkaar
Doe mee met Nudge en win een Waka Waka Power

Over de schrijver