Vrijdag première Plankgas! En wij hebben kaartjes

Biogas documentaire Plankgas! Foto: plankgas
Biogas documentaire Plankgas! Foto: plankgas
Journaliste Marie-Claire van den Berg ontdekte dat groengas vrijwel even schoon is als elektrisch rijden en de helft goedkoper is dan benzine. En het kan gewoon in Nederland gemaakt worden van mest en afval. Toch rijdt bijna niemand ermee. Ze maakte een humoristische documentaire over dit onbekende wondergas, “Plankgas!”. De film gaat vrijdag 13 september in Amsterdam in première. En jij kunt daar bij zijn. Wij mogen 2 x 2 kaartjes verloten onder onze facebook fans.
Wat gaat er allemaal gebeuren op de première? Naast de aftrap van de eerste aflevering, gebeurt er nog veel meer:
* Presentator Jan Douwe Kroeske zal de makers van de film kritisch aan de tand voelen over de film.
* Naast café Roest komt een echte vergister waarin de gasten met de koeienmest van de naastgelegen Tostifabriek zelf groengas kunnen maken.
* Ook is er een speciale barbecue op 100 % groengas waar TV-kok Caspar Burgi biovlees op gaat roosteren.
* Er zijn biologische broodjes (ook vega natuurlijk) uit de mobiele keuken van ICOON, die broodjes bakt in een oven op groengas in plaats van elektriciteit.
* Zanger Florian Wolff schreef de filmmuziek voor Plankgas en komt klimaatneutraal optreden met een versterker die werkt op door het publiek ter plekke geproduceerde groene stroom.
* Wie met de trein komt, wordt na afloop gratis naar Amsterdam CS gevaren in een rondvaartboot van Canal Bike op groengas.
En misschien wel het meest bijzondere: tijdens de presentatie verloten de makers van Plankgas twee groengas-auto’s met tankpas. Het gaat om de Volkswagen up! en de Lancia Ypsilon Ecochic. De winnaars mogen een maand lang gratis in deze auto’s rijden.

Hoe kom je aan kaartjes voor Plankgas!

Ga naar deze post op onze facebook pagina en laat een reactie acther. Wij selecteren 2 mensen die twee kaartjes krijgen voor de première. Donderdagavond krijg je (via facebook) te horen of je naar de première kunt. Gewone kaartjes zijn niet meer te verkrijgen, dus zorg dat je reageert!
Locatie & tijd: Amsterdam, stadsoase Roest, vanaf 16:00 uur.
Meer weten over Plankgas!?
Dit is de website van Plankgas!
Plankgas: humoristische docu over oer-Hollandse brandstof die niemand kent

Over de schrijver