Waar haal ik mijn zonnepanelen vandaan?

Foto: Tibchris, Flickr
Foto: Tibchris, Flickr

Oke, u bent inmiddels overtuigd en u wilt graag zonnepanelen aanschaffen. Nu is de vraag waar u die kunt halen. Er zijn inmiddels verschillende tientallen leveranciers voor zonnepanelen te vinden in Nederland.

Als eerste  is de Vereniging Zonnestroom Producenten een goede bron om informatie te halen als u op zoek bent naar een goede leverancier. Zij zijn volledig onafhankelijk en komen op voor de belangen van gebruikers van zonnepanelen. Op hun website www.zonnestroomproducenten.org kunt u meer informatie vinden onder het kopje leveranciers.

Daarnaast vindt u hieronder een lijst van leveranciers, (samengesteld door greenchoice) die volgens hun ervaringen panelen van hoge kwaliteit leveren, inclusief garantie op de installatie. Dit zijn:

Re-Source Renewable Energy: www.resourcesolar.nl
Zonnefabriek: www.zonnefabriek.nl
Awizon: www.awizon.nl
New Energy systems: www.newenergysystems.nl
Solar NRG: www.solarnrg.nl
Buro Wilders:  www.buro-wilders.nl
Esdec: www.esdec.nl
Energieker: www.energieker.nl
BeldeZon: www.beldezon.nl
Besseling:  www.besseling.nl
Solar-id: www.solar-id.nl

Als we dan als laatste naar de prijzen kijken, dan is Met de Zon: www.metdezon.nl een echte prijsvechter. Ze zijn echter vrij nieuw en veel gegevens over ervaringen zijn er nog niet te vinden buiten een forum op TROS Radar die ze noch positief noch negatief beoordeeld tot nu toe.

Zo heeft u in ieder geval een begin waar u terecht kunt voor zonnepanelen, het is verstandig offertes aan te vragen bij verschillende partijen omdat er soms een groot verschil kan zitten in de prijzen terwijl de kwaliteit daar niet direct aanleiding toe geeft.

En heeft u  zelf positieve of negatieve ervaringen met een leverancier, reageer dan vooral ook op dit artikel zodat mensen hier direct van uw ervaringen kunnen leren. Zo kunnen we elkaar helpen zo snel mogelijk Nederland 100% duurzaam te maken en de energie opwekking verder te democratiseren.

Special zonne-energie
Op hetkanWel leggen we jou van A – Z uit hoe je een zonnepaneel op je dak kunt krijgen. In een serie artikelen bespreken verschillende vragen die je over zonnepanelen kunt hebben. Lees er meer over op onze speciale pagina. Heb je zelf vragen die (nog) niet beantwoord worden? Stuur een mail naar mailhetkanWel@gmail.com en we nemen je vraag mee.

Lees ook

Over de schrijver

7 gedachten over “Waar haal ik mijn zonnepanelen vandaan?”

  1. Een jaar geleden koos ik voor de Zonnefabriek. Ik ben nog steeds erg tevreden over die keuze. Hier in Groningen krijgen veel mensen € 4.000,- compensatie voor overlast door de NAM en schieten de aanbieders van PV als paddenstoelen uit de grond. De meesten werken met goedkope panelen zodat ze precies op die € 4.000,- kunnen komen. De zonnefabriek deed daar niet aan mee en kwam met een fractie duurdere panelen die beter uit de tests kwamen in Duitsland. Daarnaast dachten ze beter mee over de installatie op en in ons huis.
    Na een jaar heb ik een hoop gegevens verzameld over de opbrengst en het rendement die ik zojuist heb gedeeld in dit blog: http://www.eigenwijsblij.nl/huis-tuin/ervaringen-en-cijfers-1-jaar-zelf-energie-opwekken-zonnepanelen Wellicht helpt dat mensen bij het maken van keuzes.

  2. Ik raad iedereen aan die een beetje flinke installatie op z'n dak wil zetten z'n panelen in Duitsland te kopen. Daar zijn ze zo 25-30% goedkoper (zoek maar eens op bijv. Yingli 265 Panda. Op 10 panelen scheelt je dat al dik 1000 Euro! Inverters zijn er ook een stuk goedkoper.

  3. Het schijnt dat er ook een manier komt om zonnepanelen te huren. Dus dat je betaalt voor de stroom die er af komt, in plaats van voor de panelen zelf. Dat scheelt een behoorlijke investering. Het idee is van de Zonnefabriek, maar op hun website kan ik het (nog) niet vinden: http://www.zonnefabriek.nl.

  4. oke ik vindt het wel grappig dat je zegt of de panelen met een mooie naam , niet in china worden gehaald .

    bijna alle zonnepanelen op de markt in Duitsland worden uit China gehaald d8 jij nu echt dat die 2 fabrieken in Engeland de productie aan kunnen op een markt van 23,2% ik kan zou 123 niet uitrekenen hoeveel megawatt dat is maar ze produceren ongeveer 1,5 tot 2 megawatt per maand met verkoop over de hele wereld je betaald voor de naam zoals sharp ik heb zelf sharp panelen die leveren minder op dan de suntec ( uit china ) bij me ouders allebij 630 watt

  5. Kies in ieder geval voor zonnepanelen en of een systeem van een groter ( europees) bedrijf met een goede reputatie. De garantie is hiervan veel beter te claimen dan bijvoorbeeld chinese merken mocht er na bijvoorbeeld 5 jaar iets mis zijn. Veel installatie bedrijven kopen goedkoop chinese panelen in. Moch het installatie bedrijf failliet gaan, weet je nooit waar je de garantie moet claimen. Vraag ook altijd een TUV certificaat op. Zo kom je erachter of de panelen met een mooie naam , niet in china worden gehaald .

Reacties zijn gesloten.