Waar koop je duurzame sportkleding?

Even tussen ons: ben je momenteel druk in de weer met het kweken van een ‘beachbody’? Zo ja, dan is onderstaand lijstje misschien iets voor jou. Maar trouwens ook voor iedereen die graag sport. Want laten we wel wezen, het is moeilijk om duurzame sportkleding te vinden. Maar de redactie van hetkanWel deinst niet terug voor een kleine uitdaging, dus zijn we op zoek gegaan naar de duurzame varianten van sportkledij. Komt-ie:

Threads 4 Thought

Dit merk heeft een speciale sport- en yogalijn. Ze gebruiken biologisch katoen, gerecycled polyester en milieuvriendelijke verf. Het water dat nodig is voor het productieproces wordt hergebruikt.

Darntough

Een essentieel onderdeel van je sportoutfit zijn toch wel je sokken. De variant van familiebedrijf Darntough wordt gemaakt van merinowol. Voor elke sport hebben ze een speciale sok ontwikkeld. Bijzonder aan dit merk is dat het levenslange garantie biedt. Dus mocht je een sok verslijten, dan krijg je een nieuw exemplaar.

Under Armour

Duurzamer krijg je het bijna niet. Dit merk maakt duurzame sportkleding van materialen die ontwikkeld zijn uit de recycling van plastic flessen. Omgerekend hergebruiken zij zo’n 2 miljoen plastic flessen per jaar! Voor elke kW elektriciteit koopt het bedrijf 1 kW uur windenergie.

Pixie

Dit Nederlandse merk is opgericht in 1994. Het hele productieproces vindt plaats in Nederland en het merk werkt samen met gerenommeerde Europese stoffenhuizen die gespecialiseerd zijn in rekbare materialen. Het wordt geproduceerd op een zo duurzaam mogelijke manier met zo min mogelijk belasting voor het milieu.

Fashionpower

De sportkleding van Fashionpower wordt gemaakt van natuurlijke materialen, zoals bamboe en koffie. De natuurlijke stoffen voorkomen de groei van bacteriën die een nare geur kunnen veroorzaken en houden je lichaam droog en op de juiste temperatuur.

Adidas

Lang niet alle kleding en schoenen van Adidas zijn duurzaam, maar het merk timmert hard aan de weg. Zo lanceerde het een tijd geleden een sportschoenen gemaakt van plastic afval uit de zee. Cool!

Duurzaamsport

Dit is een webshop met sportkleding en andere producten die ervoor zorgen dat je jouw sport duurzamer kunt uitvoeren.
Een speciale waszak
Veel sportkleding is van een synthetische stof gemaakt, zodat het ademend is als je flink aan het sporten bent. Nadeel is alleen dat het veel microplastics bevat, die na een wasbeurt via het riool in rivieren terecht kunnen komen. Maar deze twee heren hebben daar iets op bedacht: The Guppy Friend. Deze speciale waszak heeft een microfilter dat maar liefst 99% van de microplastics uit jouw wasgoed vist. Hier lees je meer.
 

Over de schrijver

6 gedachten over “Waar koop je duurzame sportkleding?”

 1. Pingback: Hier koop je duurzame zwemkleding - hetkanWEL

 2. Pingback: Dit was 2017! Een jaaroverzicht van de mooiste blogs.

  1. Goed punt!
   Iedere keuze voor een kledingmateriaal brengt zowel voor- als nadelen met zich mee.
   Een nadeel van plastic is inderdaad de microplastics (tenzij je een waszak gebruikt).
   Een voordeel is weer dat plastic wordt gerecycled in plaats van de natuurlijk vervuild.

 3. Pingback: 6x natuurlijke zonnebrandcrème -

 4. Waarom Under Armour? Op Rank A Brand krijgen ze een E, een hele lage score dus. Op hun website kan ik niets vinden over duurzaamheid.

Reacties zijn gesloten.