Waar kun je makkelijk groene maaltijden bestellen?

Foto: Thuisafgehaald (Maaltijd overdracht)
Foto: Thuisafgehaald (Maaltijd overdracht)We bestellen steeds meer maaltijden online, hoe kunnen we dat zo groen mogelijk doen?
Waar kun je gezonde en duurzame maaltijden bestellen? hetkanWeller Gerda van de Glind zocht het uit voor de community Voor de Wereld van Morgen.

Verse sushi, regenboogwortels met honing en tijm, of toch liever die Surinaamse pindasoep? Het aanbod van online te bestellen maaltijden groeit groter met de dag. We kunnen kant en klare maaltijden laten bezorgen, zelf koken met verschillende maaltijdboxen en aangeven op welk tijdstip we die wensen te ontvangen. Maar hoe kunnen we gezond en lekker eten vanaf de bank bestellen en tegelijkertijd rekening houden met duurzaamheid?
“2015 was hét jaar van bewustwording”, vertelt Pauline van de foodblog Uit Paulines Keuken. Ze vervolgt: “Voedsel verspillen is een no go. Hierdoor zijn er allerlei goede initiatieven ontstaan die afdankertjes gebruiken voor mooie gerechten, zoals Krommunity en Instock. Ook in de keuze van ingrediënten werden we steeds bewuster. We willen alleen nog maar goed vlees, of geen vlees. En vis, het liefste duurzaam. Niet persé bio maar wel zo puur en lokaal mogelijk. We willen weten waar ons eten vandaan komt, en dat zal in 2016 alleen maar blijven groeien.”
Twee uiteenlopende trends
“Volgens mij zie je op dit moment een paar trends die niet altijd op één lijn zitten”, vertelt Marieke Hart van Thuisafgehaald. “Aan de ene kant willen mensen steeds gezonder eten, we willen weten wat we eten en gebruiken liever geen pakjes en zakjes meer. We vinden het belangrijk dat ons eten duurzaam is en willen het liefst lokaal eten. Dat is een prachtig streven.”
“Een andere trend die we zien, botst daar mee. We willen steeds meer gemak. We willen maaltijden bestellen en we willen precies kunnen plannen hoe laat de bezorger met onze maaltijd op de stoep staat. Dat botst met elkaar. Gelukkig zijn er allerlei initiatieven die daar op een leuke manier op inspelen.”
Voorbeelden van groene maaltijdservices vind je op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020