Waar wil jij een laadpunt voor je emousine?

Oplaad LantaarnpaalElektrische auto’s krijgen maar moeizaam voet aan de grond in ons land, ondanks intensieve campagnes van de automobielindustrie. Op dit moment is slechts 1% van nieuw verkochte auto’s een e-wagen. Maar verschillende communities proberen hier verandering in te brengen. Zo zoekt Voor de Wereld van Morgen naar een goed bekkende naam voor het smoelloze en gevoelloze “elektrische auto”. Hoge ogen gooien: ecocar, emousine en fluisterwagen.
The New Motion en Nudge willen een ander probleem aanpakken: het (vooralsnog) geringe aantal oplaadpunten. Met hun campagne ‘love to load’ willen ze 200 nieuwe laadlocaties in Nederland realiseren. Daarbij vragen ze aan de leden van hun communities om mee te denken over de beste laadlocaties. The New Motion en Opel gaan een aantal van de beste en meest populaire locaties van een gratis laadpaal voorzien. Hopelijk worden dat oplaadlantaarnpalen, zoals op de foto, dan slaan buurten meteen twee vliegen in een klap.
Maar met een nieuwe naam en meer oplaadpunten zijn we er nog niet. Wat ecokarren missen om echt populair te worden zijn ‘sweetspots’: spraakmakende voordelen die een emousine in positieve zin onderscheiden van hun benzineconcurrent. Google heeft bijvoorbeeld een patent op zelfrijdende auto’s. Zou het geen idee zijn om een elektrische, zelf rijdende auto op de markt te brengen? De auto die je overal naar toe brengt terwijl jij kunt werken, lezen, of facebooken. Kijk, dan hebben we het echt over een emousine.
Lees ook:
Elektrisch tanken binnen een minuut
Lantaarnpaal laadt elektrische auto op
Elektrisch rijden is schoon en goedkoop

Over de schrijver

3 reacties op “Waar wil jij een laadpunt voor je emousine?”

  1. Mijn voorkeur gaat uit naar opladen tijdens het autorijden (zonnecellen in autoruiten geintegreerd voor opladen van de accu).

  2. Blijkbaar zijn gratis oplaadpunten voor deze site belangrijker dan gratis fietsenpompen langs doorgaande fietsroutes. Er zijn nu al (veel) meer oplaadpunten dan e-auto's

Reacties zijn uitgeschakeld.