Waarom carrière maken goed voor je gezondheid is

Jerry Bunkers, Flickr.com
Jerry Bunkers, Flickr.com

Carrière maken en hogerop de sociale ladder komen is goed voor de gezondheid. Dr. Beth Archie van de Notre Dame University in Indiana ontdekte dat mensen die de sociale ladder snel beklommen, over het algemeen sneller herstelden van verwondingen en ziekten. Ook hebben zij een kleinere kans op hartproblemen, bronchitis of depressies en hebben ze over het algemeen een sterker immuunsysteem. En dat is opvallend, want over het algemeen hebben mensen die bovenaan de carrièreladder staan veel last van stress en stress heeft juist een negatieve invloed op het immuunsysteem.

Onderaan of bovenaan
Wetenschappers hebben zich altijd afgevraagd wat meer stress oplevert: bovenaan de ladder staan, of juist onderaan. Uit het onderzoek blijkt dat beide posities stress opleveren, maar dat een positie bovenaan de carrièreladder uiteindelijk voordelen heeft die beschermen tegen de negatieve effecten van stress.
Kip of het ei
Toch is nog niet helemaal met zekerheid te zeggen wat uiteindelijk de echte oorzaak is dat mensen die hoger op de sociale ladder staan gezonder zijn: levert een hoge positie een betere gezondheid op, of levert een betere gezondheid een hogere positie op? Om daar achter te komen moet meer onderzoek uitgevoerd
Bron: Daily Mail
Lees ook:
Lekker & verantwoord kiezen voor je kleine
Suiker maakt je dom, tenzij je Omega-3 eet
Afvallen dankzij een ei in de ochtend

1 gedachte over “Waarom carrière maken goed voor je gezondheid is”

Reacties zijn gesloten.