Waarom je nog meer aardbeien moet gaan eten

Fried Dough, Flickr.com
Fried Dough, Flickr.com

In juni, juli en augustus zijn aardbeien volop verkrijgbaar. Deze zomerkoninkjes zijn erg smakelijk en heel veelzijdig. Ze kunnen uit het vuistje gegeten worden, maar ook in smoothies, zelfgemaakt ijs of zelfs in maaltijden. En naast dat ze lekker zijn, zijn aardbeien ook nog eens heel goed voor je. Wij hebben de belangrijkste voordelen van veel aardbeien eten voor je op een rijtje gezet.

Aardbeien houden je jong
De anti-oxidanten in aardbeien gaan veroudering tegen en helpen ook tegen ziekten. Belangrijker nog: ze bevatten flavonoïden. Die voorkomen dat kankercellen zich kunnen delen en kunnen op die manier de ontwikkeling van kanker tegengaan.
Aardbeien houden je op gewicht
Dagelijks een kopje verse aardbeien eten reguleert de bloedsuikerspiegel. Dat helpt weer tegen diabetes, aankomen en stemmingswisselingen.  Ook bevatten ze anthocyaan. Die stof stimuleert de verbranding van vet dat opgeslagen is in het lichaam. Hierdoor kom je minder snel aan of val je zelfs af. En gezond eten wordt ook makkelijker dankzij aardbeien: de natuurlijke suikers voldoen in de suikerbehoefte, waardoor je minder snel valt voor ongezonde suikers.
Aardbeien helpen tegen pijn en stress
Acht aardbeien bevatten meer vitamine C dan een sinaasappel. Dit betekent dat ze goed zijn voor de bloedvaten en ervoor zorgen dat je beter om kunt gaan met stress. Wie toch hoofdpijn krijgt van de stress, eet gewoon lekker door: drie keer per week aardbeien eten werkt ook pijnstillend.
Bron: Care2.com
Lees ook:
Slechte smaak: regenwoud in de afvalbak
Donkere chocolade goed voor je hart
Supervoedsel: marketingtruc of echt gezond?

3 reacties op “Waarom je nog meer aardbeien moet gaan eten”

Reacties zijn uitgeschakeld.