Waarom je nooit een appel zonder schil zou moeten eten

Appel Met Schil. Foto: D Sharon Pruitt, Flickr
Appel Met Schil. Foto: D Sharon Pruitt, Flickr
“An apple a day keeps the doctor away”. Een bekend gezegde, dat ook al door onderzoek is bevestigd. Appels zijn onze eigen Hollandse variant van superfood. Als je een appel eet, kun je het beter wel mét schil doen.

De gezondheidsvoordelen van appels met schil:

– De schil bevat de meeste vezels. De helft van het totaal aantal vezels in een appel zit in de schil. Vezels geven je een vol gevoel, dus je hebt minder snel honger.
– Een groot deel van de vitamines in de appel bevinden zich in of vlak onder de schil. Het gaat hier om een kwart van de vitamine C en bijna 40% van de vitamine A in de appel.
– De schil bevat de stof Quercetine. Dat is een zogeheten flavonoïde die als erg gezond beschouwd wordt. Zo zou het volgens onderzoek je longfunctie versterken
– De schil bevat verder triterpenoïoden. In een onderzoek in een laboratorium onderzoek bleken deze stoffen kankercellen te doden.
– Ursolzuur, het stofje op de schil dat een appel doet glimmen, lijkt een positief effect te hebben op spieren en bruin vet, waardoor je meer calorieën gaat verbranden.

Natuurlijk is het wel een goed idee om voor biologische en daardoor onbespoten appels te kiezen.

Bron: Huffingtonpost

Lees ook
[adrotate group=”1″]
Gezond eten: het geheim van mensen die zeer oud worden
Gezond eten: de zin en onzin van superfood

Over de schrijver

4 gedachten over “Waarom je nooit een appel zonder schil zou moeten eten”

  1. jullie hebben het over biologische maar die appels zijn wel wat duurder hollandse appels zijn toch ook goed om zo te eten met schil gr alida

  2. Pingback: De man met de gezondste darmen ter wereld onthult hoe bacteriën onze vrienden kunnen worden » hetkanWel.nl

  3. Het klopt dat de schil gezonder is dan de appel. Dat zegt meer over het vruchtvlees dan over de schil: los van wat suiker en water zit er in het vruchtvlees niet zo veel van belang. Een appel is geen belangrijke bron van vitaminen. Of zoals voedingshoogleraar Katan zegt: een appel is vooral gezond om wat er niet in zit (vet, zout, calorieën). En laten we voorzichtig zijn met de interpretatie van proefjes in het laboratorium. Kankercellen gaan ook dood van cola of alcohol.

Reacties zijn gesloten.