Waarom Nederland dankzij de VVD zoveel kolenstroom produceert

Foto: thewritingzone, Flickr

Een interessante analyse over de Nederlandse energiemarkt van Follow the Money. Nederland schakelt relatief schone gascentrales steeds vaker uit. Er komt namelijk teveel goedkope elektriciteit uit Duitsland dankzij de forse groei van wind en zonne-energie aldaar. Daarbij hebben we in Nederland overcapaciteit: er wordt veel meer elektriciteit opgewekt dan we zelf kunnen gebruiken. Om enigszins concurrerend te blijven laten Nederlandse energiemaatschappijen hun goedkope kolencentrales voluit branden. En dat hebben we te danken aan de VVD

(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Van Follow the Money: “Toen de discussie over de bouw van de kolencentrale in de Eemshaven (RWE) losbarstte, was de VVD er als de kippen bij om de belangen van de fossiele industrie te behartigen. Kamerlid René Leegte pleitte als volleerd lobbyist in de herfst van 2011 voor een snelle vergunningverlening voor de bouw van de centrale, en verwees de waarschuwingen van experts voor overcapaciteit naar de prullenmand.”
Lees hier het hele artikel
Lees ook
Telegraaf laat burgers in de kou met keuze voor schaliegas
Grootste zonpark van Nederland met Gennep uit de rode cijfers halen
http://www.ftm.nl/original/vvd-misrekent-zich-met-duurzame-energie.aspx

Over de schrijver

2 reacties op “Waarom Nederland dankzij de VVD zoveel kolenstroom produceert”

Reacties zijn uitgeschakeld.