Waarom we voor Apple zo streng zijn

4488250788 83E9158Cab
Foto: Marcus Kwan, Flickr

Op hetkanWel besteedden we er al aandacht aan: de slechte arbeidsomstandigheden in Apple fabrieken. (hier, hier, hier en hier.) Maar deze omstandigheden vind je niet alleen bij Apple. Ook Acer, Dell, HTC en andere elektronicafabrikanten verdienen over de ruggen van slechtbetaalde arbeiders. Waarom zijn we dan zo streng voor Apple? Rankabrand, de site die merken onderzoekt op duurzaamheid, geeft het antwoord.
“Als het om invloed gaat, hebben weinig bedrijven dat meer dan Apple. Na het afkondigen van de jaarcijfers voor 2011, staat Apple aan de top van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Apple heeft $100 miljard aan reserves. Het bedrijf verkocht vorig kwartaal meer dan 37 miloen iPhones, dat gaat richting een half miljoen per dag. En de winstmargers zijn ongekend hoog (bijv. 40% op een iPhone). Als er dus één elektronicabedrijf is dat de wantoestanden in de productieketens voor eens en altijd kan aanpakken, dan is het Apple.”
*update*: Rankabrand oprichter Niels Oskam is vanavond te zien in Eenvandaag over Apple
*update2*: het blijkt dat Niels zaterdagavond te zien zal zijn
Lees het hele artikel op Rankabrand.

Over de schrijver

4 reacties op “Waarom we voor Apple zo streng zijn”

  1. het is echt van de gekke dat mensen wel alles van apple kopen, maar als een product dan goed loopt er zoveel ophef wordt gemaakt, waarom niet over Microsoft, Dell, enz, maar begrijpelijk is dit wel!!, men pakt de verkeerde mensen aan, we moeten de mensen die door deze producten zo'n grote bankrekening krijgen aanpakken, aandeelhouders die steeds meer willen, zo wordt ook heel de economie kapotgemaakt, als apple de mensen in China het 6 dubbele laat verdienen kost een i-pad nog maar 230 dollar, het gaat met vele grote bedrijven zo zie Schell BP en Total, we moeten aandeelhouders bankiers en regeringen op hun verantwoording wijzen, maar die vinden het wel goed, die doen liever het spelletje verdeel en heers

  2. En bovendien heeft Apple vervelende trekjes als het gaat om de vrijheid wat te zien, te horen en af te spelen om ons duurbetaalde apparaat. Wie is Apple om te bepalen welke app, muziek of Ebook we lezen op het gekochte apparaat? aanpakken die handel!

  3. En bovendien heeft Apple vervelende trekjes als het gaat om de vrijheid wat te zien, te horen en af te spelen om ons duurbetaalde apparaat. Wie is Apple om te bepalen welke app, muziek of Ebook we lezen op het gekochte apparaat? aanpakken die handel!
    Natuurlijk is het ook een slechte zaak dat we massaal Apple producten kopen, wanneer al jaren bekend is dat Apple zich voornamelijk bezig houdt met "Apple gevoel" en zich niet bekommert om de manier waarop dit gevoel gerealiseerd wordt.

Reacties zijn uitgeschakeld.