“Waarom zou je betalen voor het logo op je energierekening?”

Foto: Met De Stroom Mee

Zoveel mogelijk huishoudens van goedkope groene energie voorzien. Dat is het doel van Tim van der Noordt en Rogier van Duyn, de mannen achter metdestroommee.nl. Tim en Rogier zijn oude vrienden en vroegen zich af waarom zij zelf nog steeds teveel betaalden voor hun energierekening. Samen besloten ze een nieuw bedrijf te starten. Met De Stroom Mee bemiddelt tussen energieleveranciers en huishoudens om een zo laag mogelijke prijs voor groene elektriciteit en gas te bedingen. hetkanWel interviewt Tim van der Noordt over zijn nieuwe initiatief.

Hoe werkt Met de Stroom Mee?

Tim van der Noordt. Foto: Met De Stroom Mee

“Eigenlijk zijn er drie stappen. Stap 1, we zoeken een zo groot mogelijke groep van huishoudens die zich inschrijven. De inschrijfperiode duurt één maand. In stap twee gaan we met die hele groep naar energiemaatschappijen. Die kunnen tegen elkaar opbieden door middel van een veiling. En het winnende bod bieden we aan de groep geïnteresseerden aan. Het gaat dan om een 1 of 3 jarig contract. Mensen hebben dan 1 maand de tijd om op het aanbod in te gaan. Dat is stap 3.”

“Het veilingsmechanisme is bedoeld om een transparant model te krijgen. Het is via vergelijkingssites vaak erg lastig om partijen te vergelijken. Bij ons krijg je simpel een scherp totaalbod voor gas en elektriciteit.”

Wat kan een gemiddeld gezin besparen?
“Dat hangt af van welk huidig contract je hebt. Maar als je bij een gevestigde energiemaatschappij zit en je hebt een variabel contract dan kan het voordeel zomaar enkele honderden euro’s op jaarbasis zijn. Zeker nu de variabele prijzen voor energie in juli omhoog gaan.”

Hoeveel mensen doen er nu mee?
“De laatste stand is 5326 mensen.”

Je moet er toch 10.000 hebben?
“Nee, dat is een streefgetal. Een veiling kan ook met 1.000 of 30.000 mensen. We zijn trouwens verder nog bezig om de komende 4 dagen flinke groei te bewerkstelligen. Ik denk dat we op 6.000 uit gaan komen.”

Waarom zijn jullie hiermee begonnen?
“Rogier en ik spraken elkaar en vroegen ons af: waarom zijn we zelf nog niet geswitcht naar een goedkopere energieleverancier? Je kunt via vergelijkingssites kortingen en acties vinden, maar we vertrouwden het niet helemaal. We dachten: laten we zelf veilingen organiseren om een zo laag mogelijk tarief te krijgen.”

“Dit is een win-win situatie. Energiemaatschappijen kunnen hun budget die ze normaal aan marketing spenderen, doorberekenen als voordeel aan de klant. Wij komen 1 juni met 6.000 mensen. Zij kunnen dus in één keer een grote groep een aanbod doen.”

Hoe kennen jullie elkaar?
“We zijn vrienden van lang geleden. Ik heb een bedrijf dat actief is in de bemiddeling van groene stroom certificaten, emissierechten en biobrandstoffen. Ik heb ervaren dat veilingen een goed model zijn om een prijs tot stand te brengen. Ik heb alleen nul verstand van de consumentenmarkt. En Rogier’s ervaring zit juist in de consumentenkant, in de marketing.”

Is dit idealisme of goed economisch inzicht?
“We zijn een commercieel bedrijf. Wij krijgen een vergoeding per persoon. En die inkomsten hebben we ook nodig om de mensen aan te spreken. En als we het goed doen verdienen we er zelf ook wat aan. Het idealistische is dat het een win – win situatie is. De consumenten krijgen een grote korting, energiemaatschappijen krijgen klanten. En het moet wel groene stroom zijn, dat is voor ons een eis.”

“Wij vinden het belangrijk dat je door middel van internet samen sterk kunt staan. Dat je samen een vuist naar de gevestigde orde kunt maken, wat je als individu nooit zou lukken. Dat begint nu voor het eerst te werken. Veel mensen durven eigenlijk niet te switchen. Er verandert echter maar één ding: het logo op je energierekening, dus waarom zou je daar teveel voor willen betalen?”

Je kan op de site van het bedrijf je aanmelden voor een aanbieding

Lees ook

Over de schrijver

1 reactie op ““Waarom zou je betalen voor het logo op je energierekening?””

  1. Niet erg vernieuwend… Consumentenorganisaties als Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond doen dit soort veilingen al. Vereniging Eigen Huis veilt ook alleen groene energie. Zij weten veel meer consumenten te bereiken, met waarschijnlijk betere tarieven als gevolg. Of zie ik iets over het hoofd?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020