WakaWaka zet overal ter wereld het licht aan

Wereldwijd zijn er 1,2 miljard mensen niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Zij zijn afhankelijk van levensgevaarlijke, giftige en dure kerosine lampen en kaarsen. WakaWaka wil deze mensen graag van licht voorzien. Zij bieden veilige, duurzame en betaalbare off-grid oplossingen op zonne-energie. Elke aankoop van een WakaWaka in Europa of de VS, zorgt er voor dat zij op een andere plek in de wereld het licht aan kunnen zetten. Jij kunt deze sociale enterprise helpen met hun mooie missie. Ze zijn namelijk met een bijzondere crowdfunding actie begonnen.
Share the Sun
De missie van WakaWaka is om levens te helpen verbeteren. Wanneer je een WakaWaka koopt, help je zonne-energie toegankelijk te maken voor families in gebieden zonder elektriciteit. Zo deel je als het ware de zon. WakaWaka heeft de afgelopen jaren al meer dan 250.000 huishoudens bereikt. Dat betekent er inmiddels al meer dan een miljoen mensen WakaWaka producten gebruiken. Op hun impactmap houden ze bij waar hun producten het verschil maken. Zo hebben zij o.a. hun bijzondere lichtjes verspreid onder vluchtelingen uit Syrië, ex-kindersoldaten in Nigeria, maar ook slachtoffers van natuurrampen zoals de aardbeving in Nepal en de tyfoon op de Filipijnen. Daarnaast zetten ze programma’s op waarmee ze toegang tot zonne-energie in Oost-Afrika stimuleren.
Agents of Light
Sinds de oprichting in 2012 heeft WakaWaka verschillende prestigieuze (innovatie) prijzen gewonnen, een omzet van 11 miljoen euro in 4 jaar tijd bereikt, en worden hun artikelen in meer dan 40 landen verkocht. Als klap op de vuurpijl kregen zij steun van een groot aantal bekende mensen: van oud-president Clinton tot Kofi Annan, van Al Gore tot Desmond Tutu. WakaWaka noemt hen samen met vele tienduizenden andere fans, medewerkers, klanten en volgers: Agents of Light.

Wakawaka Power+ Syria
Wakawaka Power+ Syria


Crowdfunding actie
Volgens WakaWaka heeft iedereen recht op de beste kwaliteit. Daarom bieden zij dezelfde kwaliteit producten aan in zowel westerse markten als in ontwikkelingslanden. Op dit moment loopt er een crowdfunding actie waarmee ze aandeelhouders werven. Door aandeelhouder van WakaWaka te worden investeer je in alle activiteiten van WakaWaka wereldwijd.
Zij bieden aandeelhouders een achtergestelde converteerbare lening met een rente van 6% op jaarbasis. Als investeerder heb je het recht en de keuze om deze lening om te zetten naar aandelen. De investering wordt gebruikt om hun producten te verbeteren en om hun distributie op te schalen. Zo willen zij er voor zorgen dat hun WakaWaka’s in de toekomst op nog meer plekken verkrijgbaar zijn en daarmee hun impact nog groter maken. De actie is trouwens nu al een groot succes, ze hebben namelijk ver voor de einddatum al 175 procent bereikt van hun doelbedrag! De actie loopt nog 12 dagen.
Wil jij meer weten over WakaWaka? Klik dan hier voor de site. Wil jij meer weten over deze crowdfunding actie? Klik dan hier voor de actie pagina.
Wakawaka Light Family Burkina Faso
Wakawaka Light Family Burkina Faso

Over de schrijver