Walnoten verlagen het risico op borstkanker

Bron: Renee Silverman (Flickr.com)

Onderzoekers van de Marshall University bewijzen dat het risico om borstkanker te krijgen minder wordt door een dagelijkse portie walnoten, 2 gram zou al voldoende zijn. Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks wordt bij ruim 13.000 mensen (mannen én vrouwen) borstkanker vastgesteld.

Onderzoek
Onder leiding van hoofdonderzoeker Elain Hardman werden de effecten van een typisch dieet en een dieet met walnoten met elkaar vergeleken. Van de groep muizen die op een walnotendieet zaten, kreeg de helft minder borstkanker. Daarnaast waren de tumoren significant kleiner. “Deze verminderingen zijn bijzonder belangrijk, zeker als je bedenkt dat deze muizen genetisch waren gemanipuleerd om in hoog tempo kanker te ontwikkelen. Zelfs ondanks deze reeds bestaande genetische mutatie, waren we in staat om de kans op kanker te verminderen,” aldus Hardman.

Eenvoudig
Hardman stelt: “Voedsel is een belangrijk medicijn. Wat we in ons lichaam stoppen, heeft direct effect op hoe ons lichaam functioneert bij ziekte en gezondheid. De meest simpele oplossingen werken het best: eet gezond, kom van die bank af en zet de tv uit. Walnoten lijken een belangrijk onderdeel van een gezond dieet.”

Bron: planetgreen.com, sciencedaily.com, gezondheidsnet.nl

Lees ook:
Er is te weinig kapitalisme
Nieuwe belasting zorgt voor run op vet eten
4 hardnekkige misverstanden over elektrische en hybride auto’s

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020